Single post: Cyberpunk 2077
-
Why so serious ?

Originally Posted by
MonkY
Și da, și eu cred că toți cei care îl joacă pe console old-gen (PS4, XO), au tot dreptul să ceară banii înapoi pe joc. Nu are ce căuta un astfel de joc pe asemenea console. La 15fps sau ce am văzut pe la alții, e horror. Pe de altă parte, să fim serioși, CDPR nu a arătat niciodată gameplay mincinos de pe PS4 sau XO, și nu cred că se aștepta cineva ca pe asemenea vechituri să arate bine jocul. Dar la naiba, măcar să se miște cat sa fie jucabil... Asta nu o înțeleg nici eu. Ceva cred că s-a bușit in matrice. Poate mai vin cu vreun patch salvator, dar mă cam îndoiesc...
Iti garantez ca in cateva luni jocul la fi perfect jucabil pe "vechiturile" alea de console - adica ~30fps (deci x2 vs ce avem acum) constant si va arata mai ok.

Originally Posted by
TravisPastrana
Asta e doar damage control. Nu au aratat pentru ca nu au vrut, pentru ca stiau ce arata si ce impact ar avea.
Despre joc, pe PS5, dupa ~15h...
Dpdv grafic parca l-au reparat putin dupa patch-ul de vineri, iar fps-ul e mai stabil (nu am vazut inca analiza DF). Jocul arata ok, dar lipsa ambient occlusion este mult prea evidenta in orice si din pacate, aia era ceva ce-l facea sa arate a joc din 2020, nu din 2010.
Again, faptul ca au dat de sliderele alea la low prin multe parti, strica efectiv jocul. Nu prea sunt masini pe strazi, desi le vezi la departare (dar dispar cand se apropie) si am facut misiunile alea cu gasit taxiurile, una dupa alta si a fost un chin. Stai si cauta masina pe care sa o poti fura (cu power level-ul meu, deci nu orice masina vedeai), du-te la destinatie, fa ce trebuie facut si daca e cazu, ia taxiul sau ce mai trebuie facut si cauta alta masina apoi.
Am patit asta inafara orasului, la groapa de gunoi si a trebuit sa merg app 1km pe jos pana la cel mai apropiat drum si acolo sa pierd vreo 10 min pentru ca nu venea nicio masina 
Iar la drumurile mai lungi, probabil ca sa mentina un fps constant, fff rar intalnesc masini pe drum (poate doar in anumite intersectii din oras, dar afara aproape deloc).
Si ca sa nu zica lumea ca vorbest doar despre grafica...
Lumea aia e moarta. Nu se intampla nimic. Oamenii aia sunt ca si inexistenti. Desi ai buton sa-i saluti, de multe ori te ignora sau treci prin ei ca si cum nu ar fi acolo. Masinile doar merg pe traseul lor standard si atat. Nu se blocheaza, nu au accidente, nu se intampla lucruri cu politia prin jurul tau cum e pana si in GTA V. Daca pui o masina in mijlocul strazii, nu sunt capabili sa o ocoleasca. Se blocheaza acolo si fac coloana de masini (3-4, cate randeaza jocul, desigur). Si multe alte probleme de genu asta care nu au neaparat legatura cu grafica.
Also, daca te pui in calea unei masini care vine cu viteza sau incet, nu te observa si da peste tine. Chiar daca acum pleaca de la semafor, da direct peste tine ca si cum nu ai fi acolo, in loc sa stea pe loc, sa te claxoneze, samd.
Dpdv hacking...este slab. Ori este slab pentru ca sunt eu super la inceput, ori este slab pentru ca este el limitat. Watch Dogs este mult mai bun pe partea asta.
La shooting cam la fel. Este slab. Nu se simte nimic ok. Sunt jocuri facute de Ubisoft care sunt mai ok pe partea de shooting. Inteleg ca nu este un shooter la origini, dar la cat de mult folosesti armele in jocul asta (pentru ca sistemul de stealth este deficitar), ar fi trebuit sa fie mult mai bun de atat.
La hand to hand combat sau melee combat la fel. Slab si atat.
Si inca nu pot sa-mi dau seama de ce l-au facut exclusiv first person. Poate doar ca intrii in VR pentru acele BD's, pentru animatiile alea de a pune casca si...cam atat.
Misiunile principale par mai ok, decent interpretate in mare parte (desi se vede ca au inregistrat vocile in studio si de multe ori au alta intonatie decat ce se intampla pe ecran), dar misiunile secundare sunt absolut praf.
Super repetitive si monotone, de genu du-te acolo, ia aia, du dincolo si daca alte jocuri s-au inspirat din Witcher 3 si asta i-a scos din mediocritate (vezi AC-urile) aici parca nu s-au inspirat deloc din Witcher 3 (desi ei l-au facut) si cel putin din ce am gasit eu pana acum, s-au limitat la a face doar 2-3 chestii si sa le repete la infinit. Not cool...
El ca mecanici se simte invechit cu totul si poate era bine daca mai aruncau un ochi si in alte tabere ca sa vada cum a evoluat lumea jocurilor in cei 8 ani de development.
Masinile se controleaza ciudat rau si nu ai nici macar optiunea sa tragi sau sa faci hacking din masina. Nici macar sa te opresti si sa faci asta. Sau sa poti schimba locurile in masina ca sa poti face asta. Trebuie sa te dai jos, sa se schimbe din 3rd person in FPS si apoi sa revi in masina daca e nevoie.
Orasul arata ok, uneori mai bine decat ok, pentru ca au ales o paleta de culori buna, lumina este mai naturala si reflexiile se vad frumos, dar la cat de inalt este si cate masini zburatoare sunt pe acolo, este dezamagitor ca nu putem ajunge asa sus decat prin misiuni (cel putin pana acum) si ca masinile zburatoare lipsesc pentru noi ca jucator.
Iar daca peste toate astea putem trece, pentru ca nah, asa a fost gandit jocul, ca ceva mediocru, normal, nimic iesit din comun sau inovativ, peste bugs and glitches, dar mai ales peste crash-uri, e greu sa treci.
As putea intelege de ce pe base PS4/Pro Xbox One/X da crash - e ceva bottleneck si cand se sugruma de tot, da crash - dar nu pot intelege de ce face asta si pe PS5. In cele 15h de joc, cred ca am avut peste 20 de crash-uri, complet random si niciodata in acelasi loc sau la aceiasi actiune.
Probabil felul in care este emulat, i se aloca aceleasi resurse ca la un PS4 Pro...desi nu-mi explic cum de are 60fps in cazu asta 
Daca AC Valhalla a primit 7 si 8 pentru bugs and glitches (in rest este un joc foarte bun si bine facut), asta ar fi joc de 5-6 din acelasi motiv.
Pentru mine e de departe cel mai problematic joc pe care l-am jucat, ever. Am jucat versiuni Beta sau chiar Alhpa in care nu am avut niciun crash si in care am avut mai putine bugs decat aici. E pur si simplu penibil, mai ales dupa atatea amanari in care ziceau ca fix asta fac.
Tind sa cred ca a fost atat de problematica dezvoltarea si au dat reset la multe chestii de prea multe ori, aditii noi, au scos chestii deja implementate incat nu au mai avut timp sa testeze si de probleme pe nimic inafara de PC.
Iar asta se reflecta nu doar in calitatea lui tehnica, ci si in jocul efectiv, care este mult mai limitat decat alte jocuri care nu se vor atat de complexe.
Ma rog. Overall este un joc bun, putin peste medie, interesant ca si concept si poveste, dar care cumva a tins la mult mai mult decat a putut livra, din diverse motive si care cred ca trebuia amanat minim inca 1 an, de la inceput si nu doar cateva luni.
Sper sa reusesc sa-l termin si sa nu-l abandonez din cauza problemelor tehnice. Desi ideal ar fi sa-l pun deoparte pana cand scot ei next gen update.
Probabil ca acum vor veni oameni care vor spune - lasa jocu, cine te-a pus sa-l cumperi, schimba consola sau dami-le mie si nu te mai plange. Raspunsul pentru voi este - 
Este ok sa am o parere negativa despre un produs pe care am dat bani si in care am avut incredere si care m-a dezamagit si din pacate, continua sa o faca pe parcursul jocului.
E dezamagitor sa vad ca atatia ani de productie de la una din putinele companii care pun pret si pe end user, nu au dus la ceva bun (nu senzational) ci doar la ceva mediocru.