Quote Originally Posted by 495 View Post
E cea mai apropiata chestie de gta/blade runner...
Tocmai asta ma tine si pe mine sa-l joc, tematica ultra-futuristica in sine, coloratura cladirilor cu aspect retro combinat cu decostructivism si futurism, noptile pline de lumini si neoane colorate, societatea profund afectata de infractionalitate, distopia corporatista si axat pe combinatia dintre low-life & high tech. Nu mai spun de hainele si coafura rebela a oamenilor.

Vad trenduri din anii 70' readuse la viata, aducand aminte de anii rebelici 1970' cu miscarea hippie, muzica rock/disco/heavy metal/punk, cu masinile cu aspect retro de zici ca sunt masini tunate din anii 1970' , plus atmosfera post-apocaliptica din marile orase.



Nu prea sunt jocuri open world amplasate la finalul secolului 21.
Ai Deus Ex Human Revolution care are o poveste superba demna de OSCAR dar cam mic la capitolul open-world, nu prea te lasa sa explorezi orasele in intregime. Deus Ex are arhitectura, stiluri si design vestimentar inspirate din Renastere si Baroc care sunt combinate cu futurismul. Plus ca nu pare o societate dezechilibrata si anarhica ca-n Cyberpunk. Autoritatile guvernamentale inca au control in ciuda protestelor, corporatiile inca nu domina in totalitate,e faza cand oamenii inca sunt in conflict intre umanitarism si robotizare/cibernetizare. Multi nu vor sa accepte transumanismul.
As zice ca Deus Ex e mai degraba un Cyber-renaissance decat Cyberpunk si prezinta societatea cibernetica in perioada ascensiunii ei. Plus ca povestea are loc in anii 2020-2030, oarecum ne e familiar.


Ai Detroit Become Human, insa societatea cibernetica e abia la inceputuri, si nici nu e atat de rau, societatea pare stabila, si multi isi permit sa-si cumpere roboti. Insa nu

Cyberpunk 2077 are o societate profund robotizata care e in plin transumanism, oamenii sunt adaptati majoritar la noua societate si accepta sa poarte organe artificiale si membre bionice.