Single post: PS5 - achizitie din Romania
-
04-02-2021 12:41 #3899 SP
Why so serious ?
Pai nu e nicio info oficiala acolo, daca te uiti la slides.
The losses on PS5 sales were not specifically broken out — and they were part of an overall Game & Network Services Segment that saw a 26.7 billion yen ($2.5 billion) increase in operating income over the same quarter in 2019.
Foarte bine daca voi credeti ca ei vand pe pierdere. Poate va simtiti prost cand cumparati consola cu doar 2500 lei si le oferiti 3000 lei ca sa nu piarda bani, dragii de ei.
Fiecare crede ce vrea. Parerea mea e ca nu ai cum sa vinzi un produs hardware pe pierdere. Nu te apuci de productie daca nu poti vinde produsul la raft cu un pret care sa includa si o marja de profit. Si nu accepta board of directors asa ceva.
Tot ce fac toti aia de la Bloomberg, inclusiv Pachter este o speculatie asupra pretului componentelor asa cum cred ei ca-i costa, dar costurile lor interne, negociate la atatea milioane sau zeci de milioane de unitati este infinit mai mic. Dupa cate vezi, Sony refuza sa comenteze si cu siguranta vor refuza mereu sa faca asta.
Ba chiar cred ca si Apple daca vor, pot spune ca vand iPhones in pierdere sau fix pe fix, desi noi stim sigur ca e mai mult de 50% profit per bucata.
Again, totul se negociaza la sange per componenta si numar de unitati contractate pe x ani si niciun board of directors intreg la minte nu ar da ok sa se produca si vanda un produs pe pierdere - adica sa piarda bani pentru x timp.