Aseara am patit si eu prima chestie nasoala de cand am PS5-ul. Noroc ca este o problema Software si nu Hardware.
In momentul in care am dat drumul consolei, am primit update pentru PES 2021, update ce nu se putea instala pentru ca primeam eroarea CE-100002-3.


Jocul il aveam instalat pe hdd-ul extern. Am cautat pe internet ce si cum si solutia se parea sa fie un Rebuild Database. Ok, i-am facut rebuild database si.. surpriza, dupa restart, atat PES 2021, cat si COD: Warzone si RDR2 - toate fiind pe HDD-ul extern, nu mai puteau fi rulate. In locul butonului PLAY, aparea INSTALLED dar era un buton dezactivat (greyed out).


De mentionat ca pe HDD-ul extern am in jur de 30 de jocuri dar astea care nu mai functionau, nici macar nu le puteam dezinstala pentru ca nu-mi apareau in lista pe HDD-ul extern. Au fost singurele jocuri care nu au fost instalate direct pe Extern ci le-am mutat de pe SSD-ul intern pe HDD-ul extern.


Solutia este una destul de imbarligata:
1. a trebuit sa dau eject hdd-ului extern
2. a trebuit sa pornesc descarcarea fiecarui joc cu probleme si apoi sa pun pauza
3. reconectare hdd extern, in momentul acela am fost intampinat cu un mesaj cum ca jocul se gaseste atat pe extern cat si pe intern(descarcarea care o tocmai incepusem) si ca trebuie sa-l sterg ori din extern ori din intern. Am ales intern cu speranta ca il va face functional pe cel de pe extern. Din pacate, nu. Tot nu a functionat DAR, acum am vazut jocul in lista de jocuri de pe hdd-ul extern si l-am putut sterge.
4. reinstalarea pe hdd-ul extern


Ca dracu' si frustrant...


In ceea ce priveste chestia cu routerele si WiFi, problema se datoreaza unei incompatibilitati software. Este vina PS5-ului, multi pe afara se plang.