Quote Originally Posted by Xander RO View Post
Au luat de pe internet, corect?
Ce legatura are ca magazinele lor au vandut si online cu exemplul dat de mine? Era un exemplu separat de online, functional si care ar fi putut fi folosit exclusiv.

Ca au ales sa vanda si online e treaba lor, dar daca magazinul X impune politica de in-store purchase in baza unui ID/persoana, nu mai are nici un scalper ce sa faca.
Sony a impus clar vanzarea exclusiv online a consolelor ps5, pentru a evita aglomerarile in pandemie.
Toate magazinele aprovizionate prin canale oficiale vand consolele doar online. Ca isi mai permit unii cate o aroganta (vezi Flanco la noi), astea sunt exceptii nesemnificative.
Chiar daca unele magazine din State ofera si curbside pick-up, acea "rezervare" tot online se face, in limita stocului, pe principiul "primul venit, primul servit", deci tot cu avantaje pentru boti si add-ons. Faptul ca trebuie prezentat driver licence la momentul ridicarii consolei nu este o problema majora. Cine are skill-urile necesare ca sa prinda mai multe console sigur poate sa-si faca mai multe conturi pe nume reale de rude, amici, prietene etc si sa-i trimita pe aia sa ridice consolele.
Ca o parere personala, cel putin la noi, in Romanica, marea majoritate a consolelor care se vand mai scump pe Oleics si alte siteuri de vanzari, nu sunt vandute de scalperi, ci de Gigei oarecare care au avut bafta sa prinda o consola fie la tombola Altex, fie au fost pe faza pe alte site-uri, si cand s-au vazut cu consola acasa, au decis sa o vanda la pret dublu si sa o cumpere din nou in cateva luni, practic in schimbul asteptarii obtinand consola gratis sau cu o reducere substantiala.