Nu am vazut video, dar sunt curios sa aflu cum anume s-a facut. Pentru ca eu imi imaginez ca este incredibil de usor de facut asta si nu inteleg de ce nu au facut dintr-o data, acum pe new gen, atat Microsoft cat si Sony, acelasi lucru pentru jocurile vechi - de ce nu este un system wide settings.

Eu banuiesc ca aceasta limita de fps a fost setata fie printr-un flag recunocut de OS, fie printr-un sistem proprietar al dev-ului. Majoritatea jocurilor functioneaza dupa un config file, un text file foarte mic unde sunt setarile puse si de regula acolo setezi din 30 la 60 cap si aia e tot.
Dar ce fac ei tot de regula cand publica un joc pe console in store e ca elimina aceste fisiere. Si nu trebuie ca Sony sau Microsoft, cat developerii sa acorde 30 de secunde sa republice jocul.

Momentan inteleg ca este un PR move, acest marketing, ca sa iasa ei in evidenta.

Dar astept cu interes sa deblocheze pentru absolut toate jocurile old gen - teoretic le ia 5s per joc ca sa deblocheze asta si stim sigur ca new gen are cel putin 2x puterea old gen (Xbox Series X nou e aprox xbox one x +100%, ce era randat real 4k30 se poate face simplu 4k60).

Teoretic problema apare la ce era dynamic resolution, acolo e foarte complicat pentru ca daca il randeaza acum real 4k s-ar putea sa nu ajunga nici la 30 pe asta nou si aici e si problema unde intervin devii, pt ca ei si-au ales cat sa fie cap. Pentru ca si la jocurile cu 30 fps cap sunt momente si zone unde fps-ul poate sari chiar de 100, doar ca ei au limitarea aia pusa pe intreg jocul. Dar nah, probabil ar fi mai greu sa puna fps cap per zona - mult prea mult de munca.

Poate ma/ne poate lamuri cineva care lucreaza in industrie. Poate ma insel si nu este atat de usor de facut