Facand abstractie de criza de semiconductori si chip-uri, pe termen scurt Sony au de castigat, vanzand mai multe jocuri.
Dar long term, e posibil ca acei clienti care cumparau un Playstation strict pentru exclusivitati (cum sunt eu si multi altii) sa renunte la platforma in favoarea PC-ului. Nu am cumparat niciodata day one, asa ca timed exclusive pt mine e tot egal cu not exclusive anymore. Days Gone inca e in backlog-ul meu, si ma amuza cum deja ajunge pe PC si eu inca n-am avut timp sa-l joc.

Pe de alta parte, luand in calcul criza de semiconductori si chip-uri, e prima oara cand pot sa zic ca nu ma mai deranjeaza asa tare noua directie Sony, pentru ca mining-ul, covid-ul, scalperii si disponibilitatea placilor video au reusit sa duca preturile la un nivel RIDICOL de mare, incat, desi imi permit sa dau acei bani pe un RTX3080, nu am s-o fac. In momentul asta vad doar lacomie si dispret fata de gameri din partea Nvidia si nu numai. Platind o suma ridicola pe un GPU ar credita si mai mult comportamentul mizerabil pe care il acorda clientilor.
Asadar, ma astept ca din cauza situatiei, tot mai multi PC gameri sa se mute pe consola, chiar daca Playstation nu va mai avea exclusivitati.