Quote Originally Posted by ymess View Post
Inca nu suntem la 45% dar daca mai raman un an oamenii inchisi si cu masca, cu scolile inchise, garantat ajungem acolo.
USR-PLUS nu sunt neomarxisti. Nici eu nu ii sustin, dar sa nu exageram. Nu au nimic deosebit fata de partidele traditionale, nici in plus nici in minus. Ideologia partidelor in Romania e de mult pierduta.
Neomarxisti sau neoliberali, conteaza ca USR-PLUS sunt pro-europeni si pro-globalizare, aka pro-progres si pro-normalitate.
Stanga sau dreapta nici nu stiu daca mai exista astazi, sau daca mai exista socialism vs liberalism.
Au fost inlocuite de inainte si inapoi, adica de progresism si conservatorism.



Majoritatea guvernelor sunt hibride: cele care se declara de dreapta chiar aplica masuri de stanga cum s-a vazut in occident cand David Cameron a legalizat casatoriile gay , la fel cum guvernele care se declara de stanga , cum a fost in cazul nostru cat a fost Dragnea la putere, au aplicat masuri de dreapta precum taierea a 100 de taxe.
Pana si Trump, cum ai spus tu, a avut politici si masuri de stanga cand a dat 1000 de dolari lunar fiecarui american.



Nimeni nu mai intelege ce se intampla.
Eu inteleg foarte bine.

A crescut gradul de INDIVIDUALISM! Fiecare face dupa cum il duce capul.
Nimeni nu mai vrea ca viata lui sa fie trasata dupa cum vrea comunitatea , biserica, partidul. Trecem intr-o perioada in care institutiile nu mai au autoritate si sunt tot mai slabite si erodate de crize economice, neincrederea populatiei, coruptie.
https://en.wikipedia.org/wiki/Straus...ational_theory

Nu mai suntem in anii 1950-1980 pe vremea razboiului rece cand ideologiile erau clare si distinctive, cand institutiile, guvernele si fortele de ordine aveau mai multa autoritate asupra individului si mai ales pe vremea cand cetateanul american de rand sau cetateanul comunist sovietic aveau un program de viata trasat de comunitate/biserica/familie si de guvern:
1. te nasteai>faceai scoala>faceai liceul>faceai serviciul militar obligatoriu>te angajai undeva la o fabrica sau invatai o meserie>te casatoreai la 20 ani>faceai 3-5 copii>munceai pe sistemul "timpul trece, leafa merge, noi cu drag muncim">cumparai automobilul personal si locuinta mult mai usor>aveai bani sa te duci anual intr-un concediu in fiecare vara si iarna> ieseai la pensie pe la 55-60 ani> iti traiai batranetea linistit la barfit cu vecinii la un gratar saptamanal.


Eh, vremurile s-au schimbat, acum trebuie sa fii un pic mai flexibil si obligatiile de ieri nu mai sunt valabile astazi. Totul e haotic si schimbator.
Azi e la moda ceva, maine e altceva la moda, si tot asa.
Nu mai e ca pe vremuri cand anii 50-60' se identificau ca fiind anii rock'n'roll-ulului, anii 70' se identificau cu muzica disco, anii 80' se identificau cu muzica pop si heavy metal sau anii 90' cu punk si hip-hop. Acum trendurile muzicale se schimba de la o luna la alta.
Moda vestimentara la fel - erau mode vestimentare care tineau si 100 ani. Din 1950' moda vestimentara se schimba odata la 10 ani. Acum moda vestimentara e tot mai variata, fiecare poarta ce vrea. Zi de zi se schimba moda.


Nici nu mai ai garantia ca o sa-ti gasesti un loc de munca asa de usor.

Poti astazi sa faci si masteratul si doctoratul daca le faci degeaba intr-un domeniu care nu se cere pe piata muncii.
Poti sa studiezi in domeniul IT sau sa inveti o meserie, dar te trezesti ca esti inlocuit de un robot sau de o aplicatie de telefon.
NIMIC NU MAI ESTE SIGUR ASTAZI!

Te trezesti ca ce faci sau ce zici astazi poate sa devina ILEGAL maine si sa ajungi la parnaie pentru asta.



Partenera/Copii?
Nu mai esti obligat sa -ti faci familie. Esti liber sa fii gay, sa fii burlac, sa fii transexual, sa fii swinger, sa fii chiar ZOOFIL sau MAMOFIL, sau ROBOTOFIL, sa te casatoresti cu cainele, maica'ta sau cu un robot.

Fie faci parte din generatia cu rata mare de divorturi si scandaluri in familie, fie faci parte din generatia virginilor inceli la 30 ani.
Traim deja intr-o epoca in care e posibil sa se nasca copii prin vitro sau chiar sa fie fabricati in laborator. Tehnologia uterului artificial exista, doar sa mai aprobe guvernele si ONU asa ceva si aia e, vor interzice pana si sexul dintre oamenii de sex opus pe motiv ca e neigienic.
Traim in epoca in care agatatul e considerata hartuire si infractiune penala.

Suntem oricum prea multi pe planeta!

Masina? Polueaza! Mergi cu trotineta electrica mai bine.


Vacante? Ia nene un joc video open-world, un Assassin's Creed , catara-te pe cladiri si fa city break digital.

Viata sociala ?
Du-te si joaca-te meciuri prin Fortnite , impusca avatarurile unor straini si injura-i pe chat.

Munca?
Ce-i aia? Ia de aici venit minim garantat. Pare-se ca cecurile de 1000 dolari ale lui Trump, cardurile "food-stamps" oferite de Obama si ajutoarele sociale oferite de Biden prin programe de tip New Deal par sa fie inceputul.

Oricum munca e pentru roboti, tractoare si chinezi.


Armata?
Joaca un CALL OF DUTY!

Sport?
FIFA !