^Salutare. Estimarea realista este ca peste aproximativ 4 ani si jumatate se vor gasi console suficiente in magazin.

Time for some quick maths! Sony a livrat 4.5 milioane de console in 4 luni de la lansare, in conditiile in care au avut multe alte luni inainte de lansare sa produca console. De dragul simplitatii sa zicem ca vor continua in acelasi ritm (desi, din nou, ritmul real e mult mai lent), adica 1 milion pe luna.
Sony are 114 milioane de useri activi pe PSN. Nu e absurd sa consideram ca majoritatea vor PS5, dar tot de dragul optimismului hai sa presupunem ca doar jumatate din ei se bat pe o consola acum - 57 de milioane.

Din astia 57 de milioane, 4 milioane au deja consola, deci raman doar 53 de milioane de doritori. Sony in cel mai fericit caz livreaza 1 milion pe luna, de unde deducem cu usurinta ca vor trece inca 53 de luni pana cand nevoia tuturor userilor actuali este satisfacuta.

Evident ca tot de dragul optimismului nu am luat in calcul faptul ca numarul de useri Sony creste zilnic, pe langa cei 114 milioane care deja exista. 4 ani e cel mai bun caz, in cel mai rau caz o sa gasesti PS5 in magazine cand apare PS6.