Mi se pare fascinant cum atat de multi oameni sunt revoltati cand o persoana fizica profita de modul irational in care altii isi cheltuie banii, dar accepta cu seninatate cand corporatiile fac asta. Cand EA vinde continut digital (cu alte cuvinte, vinde nimic) pe bani reali sunt considerati o companie de succes, dar daca un dude oarecare face fix acelasi lucru sare lumea ca vezi doamne e infractor si va ajunge cu dosar penal.

Din pacate nu am o explicatie pentru fenomenul asta, dar mi se pare foarte des intalnit si in alte domenii. In general oamenii din jurul meu pare ca au o atitudine ostila fata de alti oameni care reusesc sa se foloseasca de aceleasi mecanisme de care se folosesc si companiile pentru a face bani (nu platesc taxe, pun preturi de 3 ori mai mari decat costul de productie etc. etc.). Pun pariu ca exista cel putin o persoana care si-a exprimat ura fata de bisnitarii ce vand PS5 la pret dublu si care detine un iPhone, vandut de Apple, la pret cel putin dublu fata de costul de productie.