Hey there!
It looks like you're enjoying Console Games but haven't created an account yet. Why not take a minute to
register for your own free account now? As a member you get free access to all of our forums and posts plus the ability to post your own messages, communicate directly with other members and much more.
Register now!Already a member? Login at the top of this page to stop seeing this message.
---
Hello!
Se pare ca iti place Console Games insa nu ti-ai creat inca un cont. Pentru a beneficia de toate avantajele iti ia doar un minut sa te
inregistrezi si este gratuit. In plus ca membru poti accesa nelimitat toate functiile acestui website, comunica direct cu ceilalti si participa la concursuri, tournaments, arcade, etc. Multumim anticipat pentru intelegere !
Inregistreaza-te acum !Daca esti deja membru ConsoleGames.ro si inca iti apare acest mesaj, te rugam sa te loghezi cu userul si parola pentru a nu mai fi deranjat. O zi buna !
Single post: Politica - tichie de margaritar
-
14-03-2021 19:57 #1124 SP
Member
On topic:
- menit sau nu, ce se intampla cu RISE project e departe sa influenteze vreo schimbare de rezultat.
- victoria lui iohannis a fost asigurata cu 1 an si ceva inainte cand a acceptat propunerea in care Viorica a ajuns prim ministru. Asta e parerea mea, a fost un an de Dancila ca prim ministru la schimb cu un candidat usor in turul 2. Altfel Iohannis se temea de suspendare si referendum, a mers la sigur, nu se putea schimba nimic cu Barna.
- recunosc ca am ceva personal cu USR-PLUS si nu neaparat ideologic, mai degraba cu niste figuri centrale din acest partid, dar clar nu cu toti. De exemplu sunt fericit pe plan local cu unii reprezentanti, dar cei cu functii inalte - parerea mea e ca sunt penibili.
- dupa atatia ani, USR / PLUS in afara de boom-ul initial, nu a mai fost capabil sa creasca. Cred ca la locale si prezidentiale, au undeva la sub 15%?
- Doua partide acum speculeaza situatia: PNL (ei sunt la guvernare in principiu) si trag sforile cu starea de urgenta / alerta cat mai pot, si AUR (isi dubleaza / tripleaza electoratul pe zi ce trece).
- Aproape orice popor voteaza dupa cum isi simte buzunarul, adica daca se simte sau nu mai sarac. Asta e indicatorul adevarat, nu sondajele, nu statisticile, ci doar ei, cum considera invidiual daca au sau nu mai multi bani in buzunar. Si americanu care dupa cifrele istorice (si de bine si de rau) ale lui Trump inclina balanta in tabara cealalta (sau dupa al doilea mandat catastrofal al lui Obama). Asa si romanul, voteaza tabara care ii creste (pensia, salaru, etc) si se duce in tabara opusa in caz contrar. Poti face discutii si presupuneri, dar eu cred ca la urma urmei asta inclina balanta intr-o parte.
Mai mai sau mai putin on-topic, rant-ul legat de Covid:
- am multe opinii legate de statistica si modelare matematica, am facut sa zic o mini-specializare in zona asta si am si un pic de experienta in domeniu. In sensul ca, vreau sa va expun parerea mea (eu zic ca e pertinenta) si sa trageti si voi concluziile.
- locuiesc in Timisoara, loc unde testarea pe cap de locuitor e nesperat de buna. Partea rea e ca orice test, inclusiv PCR-RT da foarte multe fals pozitive. Personal, daca eu merg sa ma testez si stiu ca nu am nimic, e f posibil sa fiu confirmat pozitiv. Cred ca cine iti face testul te intreaba daca le zici ca ai simptome, daca ai, nici nu cred ca te baga in vreun laborator, te confirma pozitiv direct.
- acuratetea de 90 si ceva % la test PCR cred ca se refera la populatia infectata, nu se refera la precizie. Deci nu cred ca avem o unealta de testare foarte exacta nicaieri in lume la scara larga, daca iei individual sa studiezi virusul il poti detecta, dar la scara larga testarea e groaznic de imprecisa.
- Cifrele publicate nu au absolut nicio legatura. Banuiala mea e ca fiecare judet si-a urmarit interesul. Judete mai "sarace" nu testeaza, deci nici nu raporteaza, ca pentru ei sa inchizi N baruri si M restaurante si altele - e o paguba prea mare.
- Singurul numar real de imbolnaviri e din spitale. Cei care aveti cunostinte care lucreaza in spital - acolo se stie exact cati pacienti vin zilnic cu forme severe de Covid, ala e singurul indicator care va ajuta sa va dati seama de cum stam de fapt.
- Sunt constient ca orice guvern ar fi fost in aceasta situatie in ultimul an, nu ar fi putut sa gestioneze aceasta situatie. Singura masura care ar fi prevenit situatia ar fi fost dupa parerea mea carantinarea institutionalizata la granita pentru toti care intrau in tara, indiferent de tara din care veneau. Stiu ca e o masura drastica, si probabil incalca un drept fundamental din constitutie. Asadar, nu prea avem decat sa trecem prin asta.
- Am intrat anul trecut in lockdown la comun cu turma tarilor europene.
- Cred ca virusul e periculos. Nu cred ca are vreo legatura neaparata cu imunitatea. E o manifestare random care cred ca la baza se ia dupa cod genetic. Adica daca un membru din familie are o forma several, e un pic mai probabil ca si ceilalti inruditi sa aibe la fel. Undeva la 80% din oamenii infectati cu Covid nu cred ca fac distinctia intre o raceala obisnuita. In schimb cred ca 10-20% trag una groaznica, iar pentru un procent nu stiu cat, e cea mai nasoala "raceala" din viata lor, de aici pentru unii e fatala.
- Deci virusul are 2 moduri: 80% banal, si 20% foarte agresiv. Asa e si la transmitere: 80% cred ca nu transmit virusul, ci doar 10-20% sunt super spreaderi (infecteaza foarte usor zeci de alti oameni). De asta poti sa ai in familie covid si sa nu ia niciun alt membru, sau e posibil ca sa fie infectati in masa. Si da, infectarea asimptomatica e evidenta.
- tot ce a comunicat OMS la inceputul pandemiei (vedeti ianuarie - martie 2020) acum pare ridicol. Deci parerea mea e sa scoatem din discutie acesti clovni.
- sunt de acord ca niste restrictii ar fi necesare, dar sa fim seriosi, nu ca nu s-au respectat, dar nu si-au atins niciun obiectiv. Si mai rau, unele sunt absolut ridicole.
- La inceputul anului trecut sa porti masca avea sens. Cercetatorii lui peste sunt impartiti, unii interpreteaza datele aratand ca mastile ajuta, iar altii arata ca nu e nicio diferenta. Din ce am vazut eu, le dau dreptate celor care arata ca ele ajuta, desi procentul e neclar, efectul pozitiv e evident. La lucrarile care arata contrariul, parerea mea e ca si un paper peer-reviewed sau intr-un jurnal de top poate contine grosolanii statistice sau interpretari logice de toata jena. Nu am vazut nicio lucrare dupa parerea mea sa arate ca nu au efect si sa fie logica si fara greseli de interpretare statistice.
- Acum avem o transmitere necontrolabila, la inceput daca o incetineam probabil mastile la nivel colectiv ar fi facut diferenta, acum nu cred ca mai pot schimba soarta.
- Nu are niciun sens sa porti masca in spatiul liber daca nu e nimeni in jurul tau. In continuare, in Romania nu poti face asta. Politistii au ordine clare sa isi faca norma de amenzi.
- Nu are niciun sens sa faci un lockdown in conditiile in care am avut inainte si nu au mers. Am avut rabdare cat am avut, a trecut un an si ne-am intors in acelasi punct. Restrictiile din supermarket, din cafenele / restaurante, nu au absolut nicio logica. Bine, ele au o logica elementara, ca deh, se aduna oamenii, dar nimeni nu e in stare sa gandeasca mai departe de atat. Nimeni nu ia in considerare ventilatia, nimeni nu ia in considerare tinerii care, daca le tai cluburile si terasele atunci ei se aduna undeva in locuinta cuiva.
- Sunt si eu tanar, si recunosc, tinerii sunt principala sursa de spreaderi.
- Asa ca daca masurile nu au efect, nu vreau sa mai iau parte la niciuna. Daca aveam incredere in masurile de restrictie, le respectam, dar sunt bazaconii.
- Partea buna, dupa parerea mea, toata mascarada ar trebui sa se termine la inceputul lui iunie cel tarziu. Virusul nu are nevoie decat de o incetinire, si daca creste exponential, asa o sa si scada.
- Punctul de inflexiune cred ca e la 30-40% din populatie imunizata.
- Cred ca pentru Romania, cele 5M de vaccinuri care vin luna asta, sunt arhisuficiente incat sa avem sub 1000 de infectari pe zi incepand din iunie, si eventual sa ajungem la extrem de putine.
- Ce ma deranjeaza, e ca Arafat deja are in gand cele 10K imbolnaviri zilnice. Virusul fara indoiala creste, dar nicidecum spune Arafat cifra din pix. Asa ca e o chestiune de timp (1-2 saptamani cred) pana cand iar ajungem in situatia asta.
- Acesti "conducatori" au spus ca noi cei care am mers la munte in perioada asta suntem de vina pentru numarul mare de imbolnaviri. Acest lucru este o mare mizerie din partea lor. Sunt cateva cazuri care intr-adevar, contribuie la asta, dar mizeria generala e 100% mana celor care au dat restrictiile.
- Declaratia este o masura in bataie de joc. Nimic nu se schimba, doar ca oamenii isi mai scriu hartia asta zilnica si incep sa isi piarda locurile de munca.
- Vaccinurile sunt safe. Sunt experimentale, asa este, dar mortalitatea e evidenta (singura cifra reala e cati oameni au murit anul trecut fata de un an obisnuit). In Spania au murit de 80% mai multi oameni fata de un an obisnuit, ca sa va faceti o idee.
- Cel mai "legit" vaccin e J&J, care o sa apara si la noi, ca e cea mai clasica formula si folosita de ani de zile. Dar daca aveti sansa sa va vaccinati, cu Pfizer, Moderna, Astrazeneca sau ce o mai fi, eu zic ca puteti sa o faceti. Nu stim pe termen lung ce cauzeaza, dar daca din atatea milioane problemele cauzate sunt extrem de rare (le numeri pe degete la propriu) atunci nu cred ca fac ceva diferit. O pastila banala sau un tratament comun ar putea avea efecte mai severe pe termen decat vaccinul.
- Imunitatea la Covid tine aproape sigur un an de zile, eu cred ca si mai mult de atat, in cazuri f. rare mai putin de atat. Rata reinfectarii e sub 0.001%, si alea 0.001% mai degraba sunt fals-pozitive al testului de Covid.
- Aceasta bataie de joc cu masurile in pandemie sper sa fie platita intr-un final. Eu voi protesta la fiecare manifestatie de acum inainte, atat timp cat masura mi se pare rezonabila. Nu protestez pt vaccin, nu pentru masca, dar protestez pentru TOATE abuzurile comise.