Degeaba ne plangem cand multi bucuresteni apeleaza la serviciile gruparilor infractionale, de la traficul cu tigari, iarba si alcool ieftin vandut in piata sau la colt de strada pana la serviciile sexuale cu centuriste si prostituate din cuiburi improvizate in garsoniere.
Inclusiv sa cumperi legule si carne de la tarani este ilegal in multe tari.

Asa a fost mereu si va fi in continuare.
Romanu' vesnic a fost descurcaret in a apela la comertul ilegal cand vede ca capitalismul nu-l multumeste.

Si aici e vina sistemului capitalist din Romania ca nu face o oferta mai buna, ca asta presupune piata, cerere si oferta. Nu oferi ceva de calitate si la pret accesibil, normal ca nu-ti cumpara nimeni produsul, si prefera sa cumpere de la negru.

Pai de ce sa te duci sa cumperi tigari si vodca scumpa de la supermarket cand poti sa le iei pe sub mana la colt de strada si mai ieftin de la traficanti ?

De ce sa cumperi legume de sera, cutii cu lapte pasteurizat si carne injectata din Mega Image sau Lidl cand poti cumpara kilograme de carne de porc, lapte de vaca proaspat muls sau rosii gustoase crescute in gradina de la tarani, cu toate ca si alea sunt pline de otravuri si pesticide in cantitate mare luate de pe piata neagra? Si nimeni nu-i verifica pe aia ce baga in alimente.


De ce sa cheltui o gramada de bani pe jocuri cumparate direct de pe site-urile producatorilor sau de pe platforme oficiale ca Steam/Epic/Origin/Uplay la suprapret cand poti sa le cumperi mai ieftin de la dubiosi de pe G2A si Eneba, sau si mai simplu....le PIRATEZI

De ce sa dai bani multi pe haine in branduri sau mobilier din Ikea cand poti cumpara la second-hand de pe OLX de la bisnitari, falsificatori sau chiar hoti, si te lauzi pe Facebook si instagram ca ai produse de lux?

De ce sa dai bani si sa platesti taxe pentru siguranta in achizitionarea unei masini de la companii auto serioase sau de ce sa cumperi o locuinta legal cand poti apela la bisnitari auto si rechini imobiliari? Iohannis, din banii de meditatii, si-a luat 6 case, noi suntem mai fraieri?


De ce sa te chinui sa muncesti o viata intreaga sa-ti iei masina si vila, si sa faci sala sa arati bine, sa te ingrijesti, sa dai bani pe haine si cosmetice si sa-ti exersezi abilitatile de comunicare si nivelul de cultura generala ca sa-ti gasesti o IUBITA pe care s-o convingi sa te placa si sa stea cu tine , si asta presupune mii de euro cheltuiti pe cadouri, iesiri si vacante ..............cand poti sa te duci sa cauti pe site-uri erotice, contactezi si te programezi la o prostituata cu silicoane si tatuaje scoasa la produs de un proxenet (posibil sa fie o victima rapita si santajata, poate o minora cu buletin fals, dar cui pasa? Mai importante sunt poftele tale sexuale de mascul feroce pe care le vrei satisfacute instant), platesti 500 lei/ora, iti faci de cap, si gata, esti satisfacut. Tu pleci, iar femeia respectiva continua sa ramana rapita de un proxenet si sa presteze o meserie mizerabila in mod fortat.


Si apoi, de ce sa te duci sa muncesti, sa ai responsabilitati, sa raspunzi pentru greseli, sa gandesti, sa te strofoci , cand mai bine stai acasa si te apuci de o bisnita pe OLX, faci trafic de haine, alimente, alcool, tigari sau chiar cu locuinte sau te apuci de jocuri de noroc sau minerit cu criptomonede? Pai Basescu facea bisnita cu blugi in comunism, Becali cu oi si terenuri, pai noi suntem mai fraieri?


Astia suntem si vom fi mereu.
Pana cand nu se va schimba piata capitalista in bine in tara asta, romanu' va fi vesnic frustrat si va apela la infractorii din economia neagra.