Da si nu. Cred ca toate jocurile open world sunt. Mergi din punctul A in punctul B prin orice metoda vrei/orice drum vrei, ajungi, iei o misiune, faci misiunea, te intorci de unde ai luat-o si repeti.
Ce diferentiaza Immortals de AC-uri (si ce aseamana mai mult de Zelda BotW), as zice ca sunt puzzles (3-4 feluri + dungeons) variate si care te pun sa si gandesti, nu doar hack and slash + stealth.

Are si GoT asa ceva la altare (sau cum le zice) dar sunt prea putine si sunt doar climbing puzzles.

Desigur, mai sunt si alte aspecte care diferentiaza Immortals, gen faptul ca poti merge de la inceput absolut oriunde pe harta vrei si te poti bate cu absolut oricine, daca esti destul de bun la dodge/parry, pe cand GoT are bucati de harta blocate complet.

Asta cu povestea, desigur ca este subiectiva. Dar ce diferentiaza la Immortals fata de restul, este comicul din poveste/personaje si faptul ca nu se ia prea in serios.
Personal am uitat complet si povestea de la Zorizon Zero Dawn, un joc care mi-a placut teribil de mult cand l-am jucat. Pe de alta parte, am rejucat complet Days Gone si am ramas surprins ca tinean minte cam 80% din poveste desi il jucasem in urma cu 2 ani, la aparitie.