Sunt suprins cat de putin s-a discutat despre Detroit: Become Human aici. In genul pe care il abordeaza, e printre cele mai bune jocuri.

Am reusit si eu sa-l joc abia acum. Consider ca David Cage e printre cei mai bun scenaristi de jocuri. Detroit bate grav multe filme de calibru mare. L-am jucat cu sufletul la gura, si am pornit un al doilea playthrough imediat.
Scenariul este extrem de bun, si incredibil de variat. A fost o munca titanica sa filmezi, sa animezi si sa gandesti atatea ramificatii.

Animatiile sunt extrem de bune, in special cele faciale, dar nu mai sunt etalonul in industrie, cum erau pe vremea PS3, cand Quantic Dream domina la capitolul asta. Reamintesc aici TLOUII, clar superior, apoi Detroit, si la lunga distanta, restul. Cu toate astea, prezentarea e la nivel inalt, dar cum a zis si razvanrazy, jocul arata superb in majoritatea cazurilor, dar sunt si momente de PS3. Se vede ca engine-ul in-house si-a cam atins limitele.

Un alt aspect care mi-a placut au fost personajele grase, obeze chiar.
In sfarsit avem un joc care arata oamenii asa cum sunt, si average, si perfecti si urati etc. spre deosebire de 99% din jocuri in care avem doar dorienipopa peste tot.

Ca puncte negative as nota:
- texture streaming; foarte multe scene in care dura si pana la 7-10 secunde pana ca texturile low-res sa fie inlocuite cu cele high-res.
- parul a ramas tot la nivel de PS3, ma asteptam macar la ceva gen TressFX, ca doar s-a putut in 2014 (Tomb Raider: Definitive Edition)

Am reusit in primul playtrough



In al doilea playthrough am incercat sa iau alte alegeri si sa duc jocul spre un evil android mayhem, dar scenariul a fost imprevizibil si am reusit


Strict in categoria de gen pe care o abordeaza, Detroit: Become Human mi se pare un joc de 9.5.
A fost o experienta mult superioara unui film, care clar merita macar 2 playtrough-uri.
Eu sigur am sa ma reintorc la el din cand in cand. Macar pentru North


Fun fact, story-ul din background-ul jocului, cel despre conflictul SUA - Rusia, e foarte similar cu ce se intampla acum IRL.