Single post: Ghost of Tsushima / Director's Cut
-
Member
Am platinat recent 4 jocuri Ac (printre care Origins si Odyssey, cu tot cu DLC-uri si 100% completion), iar acum m-am apucat de GoT. Jocurile se aseamana intre ele, dar nu as putea spune ca GoT e o copie fidela.
Desi conceptul de combat e similar (stealth, tragi cu arcul si te lupti cu sabia), in acelasi timp implementarea lor este diferita. Ai nevoie de mai mult skill sa tragi cu arcul in GoT (hitbox mai mic, sagetile mai putin numeroase, sageata pierde altitudine daca esti la distanta mare). Cand vine vorba de lupta cu sabia, esti pedepsit mai aspru pentru greselile pe care le faci (viata mai putina), ai mai multa varietate prin stanceuri si se bazeaza mai mult pe skill si contraatacuri (cu timp de latenta mult mai mic decat in AC unde animatiile inamicilor sunt foarte lente si ai timp de te plictisesti sa faci un parry). Efectiv, in AC (cele noi) luptele sunt foarte lungi pentru ca inamicii au viata f multa (care creste si mai mult la dificultate mare a jocului, ceea ce mareste timpul de joc artificial), pe cand in GoT nu trebuie sa dau intr-un soldat 20 hituri pana moare.
Pe principiul asta, si spider-man e copie fidela pe partea de combat cu Middle-Earth si Bat-man si toate celelalte jocuri in care te bati 1 vs 100 si astepti sa apesi O ca sa dai dodge cand iti apare icontia ca primesti atac, iar apoi tot aplici aceleasi combouri pe inamici. Nu sunt aceleasi miscari, adevarat, dar in mare parte aceleasi lucruri le faci.
Inca nu am avansat foarte mult in poveste, dar pana acum cele 2 jocuri sunt diferite pentru mine. Ma asteptam la putin mai mult din partea GoT pe partea de poveste, care nu m-a prins deloc pana acum (nu ca cele din Ac ar fi mai bune, cel putin in Odyssey a fost o MIZERIE cu M mare din punctul asta de vedere), cam lenta partea de inceput (sa fim seriosi, imi trebuie 2 misiuni diferite sa invat sa trag cu arcul si pt stealth kill?, efectiv le-am simtit de umplutura), iar personajul principal mi se pare plat, fara personalitate, nu am reusit sa ma conectez deloc cu el (la polul opus fiind Geralt din Witcher, cu toate ca tot un personaj serios si sobru este si el). Per total, nu pot zice ca e o capodopera, dar cu siguranta se simte diferit de AC si este un joc placut.