Quote Originally Posted by Espiritus View Post
Va recomand cu caldura sa cititi "An Introduction to Political Philosophy" de Jonathan Wolff. Sintetizeaza foarte bine cele mai importante idei ale lui Platon, Hobbes, Locke, Rousseau si John Rawls, pentru oamenii care nu au timp sa citeasca cartile tuturor.
Oh, da, sunt sigur ca alde Giani , Bobonete si alti 7 milioane care isi vand votul pentru 5 mici si un pahar de plastic cu bere si urmaritori de Las Fierbinti de prin toate comunele, satele si localitatile din Romania au si auzit de Jonathan Wolff.



Dar mai ales tinerii bombardieri, combinatori si viitori interlopi ca cei din Puterea Dragostei vor vrea sa-l citeasca pe Rousseau. In niciun caz nu se gandesc cum sa-si cumpere BMW-uri , ultimul Iphone 12 si sa agate pitipoance siliconate prin cluburi. Nu,nu, se gandesc cum sa scrie o lucrare academica despre "Contractul Social" sau cum sa analizeze "Julie, ou la nouvelle Héloïse" .




Quote Originally Posted by Espiritus View Post
Chiar daca nu e cea mai eficienta forma de guvernare, democratia are o valoare intrinseca inegalabila. Impinge oamenii sa se gandeasca la.........
Democratie ca sa se gandeasca la.... ce?







---------- Post added 17-04-2021 at 15:22 ----------

.......