Brandul ramane brand si lucrurile merg din inertie. Faptul ca Microsoft a avut si va avea o crestere procentuala mai mare decat Sony (pe console), nu inseamna ca Sony nu creste si nu detine monopol. Ai exemplu cu AMD Ryzen si intel. Intel inca detine monopol de departe si probabil asa va fi mult timp, desi Ryzen cam le a furat fata la performante.

Si mai ia in calcul ceva. Nu a fost nevoie ca Sony sa traga tare ca sa se bata cu Microsoft pana acum pe partea de console. Jocurile sunt mai ieftine pt xboxdintr-un motiv mie mi se pare similara situatia cu conflictul dintre placile video amd si cele nvidia. Cei de la Nvidia au avut cresteri de performanta de doar 10% de la o generatie la alta pana cand au recuperat cei de la AMD, iar anul asta au bagat crestere de performanta de 50%. E si logic, nu ? De ce sa investesti si sa te strofoci daca faci bani oricum si fara efort pt ca nu exista competitie pe piata?

Eu ma bucur cand exista o competitie reala intre 2 companii, cei care au de castigat sunt consumatorii. Dar eu am incredere in Sony ca va avea strategii mai bune decat Microsoft. Nu vorbim despre hardware, cum ai zis si tu, acolo diferentele sunt f mici sau tin de preferinta.