Daca tii luminozitatea scazuta (sub 30) ar trebui sa dureze in jur de 1000 de ore de afisat aceeasi imagine ca sa aiba loc burn in. Cu luminozitatea la maxim cica ar fi in jur de 300-400 de ore. Daca joci o ora pe zi de Fifa asa fara sa iti setezi logo dimming pe max, intr-un an l-ai ars. Pe cat de minunata e imaginea, din pacate OLED nu e pentru oricine.

Degradarea e cumulativa, nu conteaza daca te joci o ora pe zi si variezi continutul timp de un an sau 300 de ore fara oprire. Ca sfaturi pentru cei care au OLED si se joaca: unde se poate, dezactivati orice element de UI (sau transparenta maxima); daca nu se poate si nu e HDR, tineti luminozitatea pe 0 si faceti intuneric in camera, o sa se vada perfect; incercati sa nu va jucati sute de ore acelasi joc, panoul asta pur si simplu nu e facut pentru a afisa aceeasi imagine din nou si din nou (as spune ca nici creierul nostru nu e facut pentru asta, dar dupa imi sar in cap oamenii care joaca multiplayere cu nemiluita )

Daca vreti sa va tina multi ani, exista doar 2 activitati pe care le puteti face cu el: poate duce sute de mii de ore de filme si seriale (fara subtitrari si nu prin cablu, evident) si tot la fel de multe jocuri cu campanii de pana in 100 de ore.