In Germania te obliga sa porti masca si in casa, e poate in momentul asta una dintre tarile cu cele mai drastice masuri. Stau astia intr-un lockdown de prin toamna.
In Franta toate magazinele care vand produse non-alimentare sunt inchise, esti incurajat sa platesti doar online si cu cardul.
In UK se fac concerte si s-au redeschis cluburile si restaurantele, dar....pana mea, acolo s-a testat si vaccinat 51 milioane de britanici.
In SUA s-au vaccinat 100 milioane si doar cei vaccinati au dreptul sa vina la evenimente publice sau private.
CEO Modena ne avertizeaza ca in urmatoarele 6 luni ar putea sa apara alte variatiuni de tulpine COVID si trebuie sa ne pregatim pentru al patrulea val in toamna care va fi si mai nimicitor.

La noi: nu avem nici 5 milioane de vaccinati, dar deja toti umbla fara masca pe strada, pe plaja, azi este si aglomeratie pe Autostrada Soarelui. Dupa ce am vazut stirile de azi dimineata, apa marii e rece la Vama Veche, nu prea e de stat si bronzat la plaja, cerul e innorat, dat toti tinerii frumosi si liberi stau in geci si in trening pe plaja , organizeaza picnicuri, beau bere la pet si nu poarta masca, pentru ca sunt "destepti" , asta in timp ce avem 1400 de pacienti in stare grava la ATI.
Numai in supermarkete si multinationale se mai tin cont de reguli, si alea respectate asa, "cu car, ca mar " dupa ce striga paznicul sau managerul la tine.
Guvernul nici nu vrea sa auda, de teama protestelor, de certificate COVID impuse pe toate planurile, dar le impun timid , asa , doar la partidele sportive.
Ca in rest, si vaccinati, si nevaccinati, si bolnavi, si asimptomatici, pot calatori unde vor fara certificat de vaccinare.
Si vine la TV sa ne zica Dana Budeanu ca vai, au dat HoReCa si turismul faliment, dar eu observ din ianuarie incoace ca toate restaurantele, barurile si cluburile sunt deschise, inclusiv hotelurile. Vad deja peste tot o durere mare in partea dorsala fata de pericolul valului 4.

Si vad si batrani pesedisti, si oameni penelisti de varsta mijlocie, si tineri USR-isti, inclusiv copiii care nu mai tin cont de nimic.Ca sa raspund la intrebarea din titlu "ce fel de tara este Romania?", pot sa spun ca e o tara cu un popor de NESIMTITI!