Bitza uite ai aici ceva ce ti-as recomanda, e bine sa-ti iei ceva de la o firma cunoscuta chiar daca e mai scump, iar APC este cel mai cunoscut in acest domeniu.

Q, pune mina si mai citeste nu dezinforma oamenii, pentru informatia ta si a altora, am avut in service PC ars complet cu tot cu UPS, majoritatea UPS-urilor nu fac decit back-up, cele care au si protectia se duc peste 150eu, majoritatea fiind APC.

Si ca sa fie treaba clara, am vindut acum ceva vreme un surge arest (prelungitor cu protectie) APC unei cunostinte, din 6 PC in urma unui soc de tensiune al lui si inca unul care era alimentat in acel surge arest au fost singurele care au scapat. Sa inteleg ca erau calculatoare superman? Sau ca si-a facut treaba "prelungitorul"? Raspunsul este ca si-a facut treaba surge-arest-ul ca avea una din sigurante arse pe care am schimbato, acel surge-arest mai functioneaza si in ziua de azi (dupa 6 ani de utilizare).

Ca sa intelegeti, majoritatea surge-arest-urilor APC au 4 sisteme de protectie, 2 sigurante fuzibile, 1 automata (cu circuit electronic) si un circuit electronic de protectie, prevazut cu mai multe bobine de descarcare si cu legatura directa pe masa.

Sfatul meu ar fi cam asa, nu optati pentru UPS sau pentru surge arest cel mai bine e sa le aveti pe amindoua (alegerea tine mult si de finante), asa aveti asigurata dubla protectie, aveti si back-up si protectie electrica. Deasemeni va recomand sa achizitionati produse APC nu orice noname, chiar daca sint ceva mai scumpe investitia se simte in timp, produsele fiind foarte eficiente si fiabile.

Acestea fiind spuse va doresc o zi frumoasa.

PS: nu lucrez la APC Romania si nici nu cistig nimic daca le fac reclama, pur si simplu sint un utilizator de produse APC si comerciant tot odata, tuturor clientilor mei le-am recomandat produse de la APC, rezultatul fiind unul satisfacator atit pentru ei cit si pentru mine.