Oricum, impozitarea aia se va duce nu in buzunarele saracilor si muncitorilor cu venit minim, ci in PRETURILE CRESCUTE, adica tot in buzunarele corporatiilor.
Practic, n-au facut mai nimic crescand salariile si impozitand corporatiile daca cresc si preturile.
Iar o mare parte din TVA si impozite se duc si in buzunarele politicienilor si birocratilor.
Mai rau e ca gigantii big tech, cand vor fi impozitati, vor incepe sa taxeze si mai tare utilizatorii.

Asteptati-va de exemplu ca You Tube sa va umple de reclame, dar va bage si limita de vizionat/incarcat clipuri pe zi fara cont premium.
Google - reclame, poate chiar un nr. limitat de cautari pe zi. Vrei mai multe? Plateste abonament! Si Bing si Firefox cred ca vor implementa asta.
Facebook - nr. limitat de comentarii si like-uri pe zi, .....vrei mai mult, si vrei sa-ti incarci poze pe facebook sau instagram, ia-ti pachetul premium!
Twitter - nr. limitat de tweets, vrei mai mult? Twitter Premium
Bassicaly, vor ramane gratuite, dar ..........pentru mai mult va trebui sa platesti!
Inclusiv smartphone-urile , consolele si computerele de marca se vor scumpi enorm.

Tot saracii pierd asadar.
Pur si simplu, cat esti sarac sau muncitor pe venit minim sau simplu angajat corporatist din clasa mijlocie , nu poti trai bine cata vreme stai pe venit mic si tot ramai batjocura societatii. Esti condamnat sa traiesti prost cat timp ai statutul de "sarac".
Vrei sa traiesti bine, nu mai fii "sarac", fa-ti o afacere si imbogateste-te.
Numai naivii cred ca statul iti vrea binele si te apara de lacomia corporatiilor , cand e taman pe dos. Trebuie sa recunoastem ca in ciuda lacomiei corporatiilor si companiilor private, progresul si cresterea nivelului de trai din ultimii 100 ani se datoreaza in mare parte lor. Pana la urma, nu guvernele si parlamentele au creat computerele , vaccinurile, automobilele si smartphone-urile. Da, e o porcarie mare sistemul asta aplicat de Reagan cu "trickle down economy" pentru ca numai un naiv ar crede ca corporatiile, scutite de impozite, s-ar apuca sa investeasca mai multi bani in salarii mai mari, medii de munca mai decente si in noi locuri de munca si nu in cheltuielile personale ale patronilor. Dar nu e vina corporatiilor ca au scutiri de taxe si ca sunt lacome, ci guvernele politice alese de cetateni carora le vor "binele" , si plus ca ele au aplicat scutirile si reducerile de taxe.
Ca reduci drastic taxele corporate sau ca le cresti, tot ajungi pe termen lung o societate sortita esecului cu grad mare de saracie, mizerie, boli, lipsa de educatie si infractionalitate.
Tarile care au 0%-20% corporate tax au capitalism salbatic, tari ca Romania, Georgia, UAE, Bahrain, Ungaria, Kyrgyzstan, Mongolia, Irlanda, Irak, Hong Kong, Singapore, Ucraina, UK, Rusia, Belarus, acolo unde domina oligarhiile private si lumea interlopa.
Si sunt tarile care au peste 30% corporate tax, adica tari totalitare cu economie falimentara de stat , si sunt mare parte tari din lumea a treia precum Bangladesh, Congo, Burundi, Brazilia, Venezuela, Zambia, Gambia, Jamaica, Columbia, Maroc, Haiti, Angola, Argentina, Costa Rica, tari conduse de elite oligarhice, politicieni foarte corupti, carteluri de droguri, dictaturi militare etc. Sau sunt falimentate precum Grecia sau Franta care are infractionalitate crescuta si cam multe atentate teroriste de cand au fost socialistii la putere.
In Romania, ca idee, e 16% corporate tax pe companiile care oricum isi muta profitul in tarile-mama , dar intre 10-45% individual income tax! Asta explica de ce ne merge extrem de "bine". Iar taxele alea se duc doar in buzunarele birocratilor si politicienilor infecti.
De aia e mai bine sa alegi calea de mijloc, ca-n Suedia, Germania, Elvetia, Japonia, Olanda, Belgia, Coreea de Sud, Austria, tari unde ai si venit decent, nivel de trai decent, curatenie, unde poti trai decent dintr-un venit minim sau ajutor social, sau poti deveni intreprinzator fara sa te sufoce taxele.
Ce viseaza democratii progresisti (tocmai ei care imbraca costume de mii de dolari,au masini cu sofer, au actiuni pe Wall Street si sunt finantati de lobbysti si companii asiatice care practica sclavia si pun copii la munca ne spun dume despre egalitate , toleranta si progres) e utopic si imposibil de aplicat chiar si in secolele urmatoare. Nu poti sa suprataxezi corporatiile si sa oferi in acelasi timp bunastare crescuta populatiei fara plus-valoare. E practic etatism/socialism falimentar si s-a vazut in Uniunea Sovietica Stalinista, China Maoista, Cuba lui Castro, Coreea lui Kim si Romania Ceausista cat succes a avut.