Am ajuns la finalul campaniei in Anglia si ma simt dezamagit.
Va mai amintiti de trailerul asta de mai jos care reda "Batalia de la Edington" din anul 878 ?
E o MINCIUNA!
Nu apare in joc!
M-am intalnit cu regele Alfred si
aflu ca "e membru al Ordinului si Seful Ordinului cu numele de FATHER, dar cica doar formal"....ma lasi? Ce gluma buna, sa fii lider al unui ordin si doar formal, ba chiar nici nu suporti ordinul si vrei sa-i omori pe cativa membri incomozi. Dupa moaca lui imi dau seama ca e totusi un rege viclean si ca punea ceva la cale. Era previzibil sa ma tradeze.
Si ma pune sa asasinez cateva tinte. Imbrac roba lui Altair de dragul vremurilor bune , imi iau doua sabii , si incerc sa-i omor pe furis. Chiar imi place cum apas tasta de counter-attack, ma rotesc si le tai gaturile soldatilor cu doua sabiute.
Si ma intorc la Alfred care se afla in catedrala Sf. Petru din Winchester si ma tradeaza si imi propune sa ma convertesc la crestinism daca vreau sa traiesc sau ma omoara daca raman pagan.
Jocul nu ma lasa sa aleg de asta-data, desi ar fi fost o alegere interesanta.
In fine, trec mai departe.
Si Eivor refuza.
Alfred ordona trupelor sa ma omoare.
Si mi se pare hilar ca Eivor tremura in prezenta a 6 soldati cand el s-a batut cu 10-15 soldati in misiunile anterioare, si am amintiri cu Altair, Ezio si Connor care omorau 50-60 de soldati .
Dar Eivor nu e in stare sa se bata cu 6 soldati si sa-l asasineze pe regele cel nesimtit, de dragul "istoricitatii", ca regele a murit in 899.
Si regele fuge, si il pun pe Eivor sa scape pentru ca soldatii nu au sigilat usa catedralei........
Si asta a fost toata intalnirea cu regele Alfred.
Si cam asta e.
Am terminat cu Anglia, am facut toate aliantele, si cred ca le-am facut degeaba .
Pentru ca batalia aia de mai jos nu se intampla in joc.
Stiu ca istoric vorbind, vikingii au pierdut batalia de la Edington din 878 in fata anglo-saxonilor, dar totusi, puteau sa o redea.
Nu mi-a mai ramas decat sa fac niste misiuni secundare , sa caut armurile lui Thor si Sfantul Gheorghe si sa astept sa apara DLC-ul Siege of Paris si sa explorez Canada, si poate atunci ma apuc de arc-ul mitologic si de final.
Nu-mi place deloc cum
sunt ordonate misiunile de la final fiindca ma asteptam ca finalul modern sa fie ultimul, si dupa ala sa fie credits, dar citesc zvonuri ca te bati cu Goodwin , poate cel mai apatic boss final, asta dupa ce Layla moare si Basim devinen noul protagonist . E un final anticlimatic din ce citesc.
Oricum, o dezamagire, atatea aliante,atata efort si ma asteptam sa am parte de o batalie epica de proportiile celei pe care am vazut-o in trailer.