Quote Originally Posted by Xander RO View Post
Pentru ca, la minutul 15, omul spune clar si raspicat ca ceea ce face Microsoft cu Romania este innaceptabil si ca 'daca ne strangem destul de multi in comentarii' se poate face un push catre Microsoft Romania.
Este clickbait ca sa faca ei comments? Poate da. Poate nu.
Nu stiu daca are vreun efect. Probabil ca nu, poate ca da... diferenta majora este ca ei au reusit sa intre in contact cu Microsoft Romania pentru ca sunt vizibili. Este mai mult decat nimic.
Microsoft România se ocupă cu vânzarea de licențe Windows/Office, digitalizarea instituțiilor de stat, suport tehnic și consultanță etc. Microsoft România NU se ocupă cu XBOX. După cum ai văzut la începutul clipului, Microsoft România nu a fost în stare să îi pună la dispoziție o consolă pentru că, evident, ”cică nu e oficial în România”. Bine că o poți cumpăra din magazin (la fel și jocurile). Stai liniștit, deciziile nu se iau pe malul Dâmboviței. Dacă cei de la XBOX ar fi fost interesați să ia pulsul comunității din RO ar fi fost suficient să urmărească https://www.xboxromania.ro/ sau să se uite la IP-urile care le accesează serverele.

Pe de altă parte, poți intra și tu în contact cu Microsoft România. Chiar mai mult, poți intra în contact și cu Phil Spencer pe Twitter (uneori răspunde comentariilor): https://twitter.com/xboxp3 Phil e bombardat constant cu această cerere (de ani de zile chiar) dar o ignoră la fel de constant.

PS: Petițiile online nu au nici un efect dacă destinatarul nu este interesat de subiect. Petiția prin care se cerea ca Pokemon Go să fie disponibil pe Windows Phone a fost semnată de câteva zeci de mii de persoane în câteva ore (115,162 la final). Eu am fost în fața sediului Microsoft România cu o pancartă. Fără efect. E frumos că vrei să încerci să miști lucrurile dar lumea nu se schimbă cu petiții. Este nevoie de acțiune directă (de exemplu boicotarea XBOX, renunțarea la abonament, mesaje trimise constant celor de la XBOX, o mișcare organizată etc.)