Single post: Riders Republic
-
Why so serious ?
Am intrat aseara vreo ora sau ceva de genu pe PS5, in varianta de PS5 (puteam downloada si varianta de PS4 dar nu m-a interesat).
Jocul nu prea arata cum l-au aratat anul trecut dpdv grafic. Zici ca te uiti la ceva video comprimat cand joci (desi au si multe videos de tutorials la fiecare proba, iar alea sunt oribil de comprimate, desi trecerea dintre gameplay si video este flawless), draw distance e cam slabut, cel putin la umbre si obiecte si are screen tearing la greu, inclusiv cand esti cu cineva in ceva cinematic in game sau prin camp.
Cu siguranta nu merge in 4k, deci nu inteleg de ce sunt problemele astea, dar nah, fiind beta, se accepta.
Ca gameplay...e asa si asa.
Cu bicicleta mi s-a parut interesant, senzatia de viteza este acolo si e misto realizata. Felul in care franezi mi se pare cam prea arcade, dar in rest se simte bine pe drum. Fizica cand te lovesti de pietre...e alta poveste. Cam ca in jocurile Wildlands sau Breakpoint, este absolut horror sa te lovesti de ceva.
Am dat si de ceva bug-uri aiurea cu teleportare sau sarit aiurea si peirdut cursa din cauza asta si nici nu exista optiune de restart.
O chestie care-mi semi place este faptul ca au bagat, ca in jocurile cu masini, un rewind - problema este ca dai rewind doar la tine, in caz ca ai gresit ceva sau ai ratat un checkpoint, in timp ce toti ceilalti continua cursa. E interesant implementat, mai ales ca este un joc always online si joci mereu cu oameni reali, dar este frustrant sa vezi ca ai ratat ceva din cauza jocului si ca pierzi cursa din cauza asta, cu tot cu rewind-ul lor.
Hitbox-ul in timpul curselor mi se pare ca inca nu este in forma finala, pentru ca de cele mai multe ori, treci prin oponenti, desi sunt cate unii care te si lovesc.
Dupa bicicleta, am trecut la snowboard/ski. Aici, spre deosebire de Steep, este putin mai complex, sau poate asa mi s-a parut pentru ca aveam o schema de control pe butoane si nu pe sticks, ca in Steep.
Poti face skill destul de usor si poti opta pentru auto landing, astfel ca nu mai trebuie sa-ti bati capu cu orientarea corecta la aterizare, desi asta inseamna ca nu mai esti punctat pentru landings.
Zapada se deformeaza putin mai slab ca in Steep sau in jocurile recente.
In primul rand, nu toata zapada se deformeaza, doar aia mai mare. Dar cel mai important, probabil ca sa nu consume prea multe resurse, urmele in zapada dispar destul de repede, undeva la 10s poate. Dar toata lumea face urme, deci daca sunt 30 de jucatori pe ecran in zapada, atunci toti deformeaza.
Harta este ffff mare si sunt zone cunoscute din US, dar personal dupa ce am deblocat controlul asupra hartii, nu am reusit sa identific hub-ul principal unde pot merge ca sa-mi cumpar diverse.
Alte discipline nu am apucat sa testez, inafara de ce era la inceput unde am si zburat putin (pretty fun, un fel de Iron Man simulator), dar ce am putut sa testez mi-a lasat impresia de joc free to play, super arcade si axat doar pe partea fun.
Sper sa fie putin mai mult de atat, pentru ca Steep, desi era fun, nu am reusit sa adun mai mult de 5h in el.
Ah si avem iar dialoguri super cringe, in care tu esti The One si trebuie sa-i convingi pe toti ca meriti suportul lor iar pentru asta trebuie sa participi in x discipline si bla bla bla. Prost scrise, prost interpretate iar personajul tau nu are voce 
Muzica e interesanta, se potriveste bine jocului si stilului ales.
Loading times, inclusiv la fast travel sunt aproape inexistente (efectiv alegi unde vrei sa mergi pe harta, dai click, face zoom in si esti acolo), iar pe harta poti vedea mereu, cu niste sageti albe, players reali din joc (cred ca erau peste 100 pe harta aseara, dar as zice undeva la 500, poate mai mult).