Single post: Clubul Xbox Series X
-
30-08-2021 05:55 #1144 SP
Senior Member
^Deja o dam în offtopic, poate muta cineva discuția in altă parte.
Aici greșești cu bugetul. Series S este doar la prima vedere cea mai ieftina opțiune, dar dacă stai sa faci calculele exacte o sa vezi că de fapt cea mai ieftina opțiune este Series X cu jocurile cumpărate și vândute pe olx.
Series S: $300 initial + $15 pe lună game pass => după un an ai ajuns deja la un cost de $500. Tine cont că o să păstrezi consola in medie 7 ani (sau mai mult daca vorbim de cineva care nu are bani să treacă la next gen day one), deci o sa plătești $1260 pe abonament pentru generația actuală, in condițiile in care nu cumperi nici măcar un singur joc. Total $1560.
Series X: $500 + $0 pe lună. Jocurile le iei de OLX și le vinzi cu aceeași sumă după ce le-ai terminat, deci oricate ai juca la finalul zilei nu te costa nimic. Eventual mai pierzi cate 20 de lei când se devalorizează ceva, dar nesemnificativ. Joci și multiplayer? Gold $8 pe lună => $700 in 7 ani => total $1200 ca să stai cu Series X generația asta și să te joci toate jocurile care apar, nu doar ce dau ei la game pass.
Fii atent, chiar și pentru cazul extrem in care nu ai toți banii de consolă acum și vrei sa te joci și multiplayer, tot nu ieși mai ieftin cu Series S. Daca te gândești la 2 ani rate fara dobândă, diferența de preț dintre Gold și Game pass e fix diferența dintre valoarea ratelor celor două console. 
Când eram student nu mi-aș fi permis să dau bani in fiecare luna pentru jocuri și abonamente de multiplayer. Îmi păstrez ideea, Series S nu are niciun motiv să existe. Daca ai bani de dat iei Series X, daca nu ai bani de dat iei Series X și vinzi jocurile. Poate cel mult ar avea sens pentru cine nu are bani și e și leneș, dar un astfel de om cred că are probleme mai importante decât joaca.