Unul din leakerii cu credibilitate, Tom de la Moore's Law Is Dead, (dar si altii) spun ca asa este, generatia aceasta de console va avansa mai repede decat pana acum (cum a fost generatia PS4 sau mai veche). Atat pentru PS cat si Xbox, pt ca dupa cum se vede atat pe piata procesoarelor competitia e mai mare intre AMD si Intel, dar in special pe cea a placilor grafice, intre nvidia si AMD si mai nou Intel care intre pe aceasta piata in curand cu Arc. Deci este de inteles ca se vor face avansuri mai rapide si mai puternice in felul acesta.

Pana si MS a pus numle la consola "Series" ceea ce inseamna ca va fi o serie. X este prima doar. *(desi numele de XboX Series X, in sine, e unul aiurea, dar acela e alt subiect)

Deci cum spuneam mai sus, Tom zice ca sursele lui i-au spus ca varianta PS5 Slim vine in 2022 odata cu trecerea de la 7nm la 6nm (procesul de fabricare) pe care o face AMD pentru totate produsele lor, nu doar console. 6nm este copatibil ca design cu 7nm, deci este o tranzitie usoara, fata de 5nm care necesita design nou specific pentru acel proces.

Apoi despre PS5 Pro, tot el a zis, ca vine in 2023. Tot atunci este asteptata si urmatoarea consola MS Xbox Series... ce numa va avea.
In 2022 AMD scoate noile placi grafice RDNA3, deci PS5 Pro un an mai tarziu este logic, mai ales ca saltul de performanta la generatia urmatoare de placi grafice va fi mult mai mare decat cel ce l-am avut cu generatia actuala, fata de cea anterioara.