Quote Originally Posted by GabiCutlac View Post
Tot stau si ma intreb cand o să se scumpească GP, n-are cum sa rămână tot așa, e prea bine pt gameri.
Mentionam pe un thread anterior (dupa conferinta de saptamana trecuta) ca stiu ce face M$ .. $ony nu (inca).
Ma refeream insa doar la directia PS. Sau poate ca raman in continuare la ce stiu sa faca mai bine. Nimic rau in asta pana la urma.

M$ insa (ma refer strict la jocuri / exclusive, prin XBOX, ca de aceea s-au cumparat console in general) nu prea s-a mai batut cu $ony. De ceva timp. GP a venit (dupa mine, ca pare foarte.. pasional thread-ul) doar din cauza (sau datorita, depinde cum vezi) market share gain.

Nu (prea) se putea bate cu $ony la jocuri exclusive si vanzari. Asa ca a facut o miscare foarte smart de a se pozitiona pe piata, sau mai degraba, de a alinia XBOX business model-ului M$ pe Cloud, SaaS, etc. Astfel nu se va bate cu $ony practic pe terenul deja (anterior) dominat de $ony. Nici macar nu prea (mai) este un console war daca ma gandesc bine. XBOX este o divizie M$ ce doreste sa faca bani urmand business model-ul sus mentionat, atata tot.

Prin urmare, long game, consola in sine este vazuata de M$ strict precum un instrument de a vinde subscriptii, scopul fiind market share.
Nimic nu este mai binevenit si dorit de catre o companie decat venit recurent, predictibil.. iar subscriptiile lunare fac tocmai asta. Poti face bugete usor, poti planifica investitii, poti face un business plan cu mai putine batai de cap, de la an la an, cu bineinteles crestere YoY, etc.

Acum ca am facut ditamai poliloghia.. concluzia (sau raspunsul) strict la intrebarea ta: cand va avea indeajuns de mare market share sa-si permita. Sau cand nu va mai avea cresteri YoY odata ce market share-ul permite asta.
Intrebarea nu este daca, ci cand. Asa este peste tot unde subscriptia lunara devina norma.



Quote Originally Posted by Papillon_ View Post
promptly backtracking on a fee for upgrading the PS4 version of Horizon: Forbidden West to the PS5 version[/URL]. Despite the backtrack on that specific title, however, the $10 fee to move from a PS4 version of a new game to the PS5 version will remain in place as a general policy.
"
Este primul semnal ca situatia actuala nu va mai continua. $ony va face push (odata cu disponibilitatea stocurilor) pe PS5.
Forteaza cumva lumea la a face trecerea pe PS5. Amorteala cu "e cam tot aia si pe PS4" sau "upgrade gratuit" nu va mai tine.
"Took one for the team" pentru ca declarasera altceva initial.. sau pentru ca nu vor sa aiba publicitate negativa pentru unul din cele mai importante (si relativ noi) IP-uri ale lor. Sunt multi ochi (si bani) aruncati asupra acestui titlu, exclusiv, important pentru evolutia acestei generatii.