Am terminat si eu acest joc minunat.

Stiam ca luase GOTY in 2017 in detrimentul Horizon Zero Dawn, dar prima oara cand am intrat in joc am fost plin de preconceptii si m-am intrebat de ce as juca eu un joc cu grafica cartoon-ish pe o consola mica si cu un ecran atat de prost (nu inteleg cum sa scoti o consola minunata cu o librarie minunata dar cu un ecran mai prost decat Samsung Galaxy S2).

Aici intervine efectul Zelda. In momentul in care am intrat in joc, am uitat ca nu este Xbox sau PlayStation, am uitat ca joc pe un ecran mai prost decat display-ul pe care il am acum la masina, am uitat tot.
De la environment la gameplay, de la personaje si pana la povestea in sine, jocul mi se pare o capodopera.

De multe ori am ignorat put si simplu main quest si m-am gasit in postura de a explora o parte din harta just because, realizand din loc in loc ca n-am stat degeaba sa gatesc, sa culeg resursa X sau sa stau de vorba cu personajul Y.
Cand am ajuns la final prima data, jocul mi-a dat o palma dupa ceafa si mi-a spus voalat ca n-am ce sa caut acolo, inca.
Bineinteles ca m-am frustrat in stilul propriu, dar apoi am realizat ca jocul imi spunea sa nu fiu prost si sa pierd o buna parte din el, care ulterior s-a dovedit a fi minunata. No spoilers..

Singurele motive pentru care i-as da nota 9.5 si nu 10 ar fi controlul calului (dupa primele 15 secunde m-am dat jos si jos am fost , inclusiv la final) si faptul ca ... turnuri.
Pai bine ma nene, lumea injura UBISOFT pentru ca 'turnuri-boring & repetitive', iar tu ma obligi din 2 in 2 ore sa urc si iar sa urc... si iar sa urc... apoi sa mai alunec... si iar sa urc...
Anyway, e prea bun jocul ca aceste lucruri sa conteze, dar corect este sa le punctez.

Nu vreau sa o lungesc, dar inchei prin a spune ca The Legend of Zelda: Breath of The Wild a readus in mine acea pofta de a juca un joc doar pentru placere, nu pentru achievements/trofee, nu pentru a inregistra pentru canalul de youtube, nu pentru grafica si asa mai departe!