Dintre cei care ati pus iOS pe telefoane mai vechi si le folositi ca daily driver, cum vi se pare? Cum se misca? Ce telefoane aveti?
Daca nu le folositi voi ca daily driver, puteti ignora mesajul acesta.

Ma intereseaza cum functioneaza in normal use, cu cateva telefoane pe zi, mesaje normal sau whatsapp, facebook, instagram, diverse alte aplicatii, facut poze si videos zilnic, schimbat mereu intre aplicatii si folosit efectiv cum se foloseste un telefon normal, nu doar pentru teste.
Ah si neaparat cu sim in el.

La mine pe X e absolut dezastru si regret ca am ascultat parerile de pe internet de la oamenii care instaleaza si testeaza pentru 20 min cat sa faca un video.

Nu cred ca am mai avut vreodata un iOS atat de dezastruos, care merge pe un telefon destul de potent.

Efectiv sunt aplicatii 3rd party care dau crash constant, aplicatii 1st party care au devenit aproape inutilizabile, iar bateria tine maxim 3 sferturi din cat tinea inainte de update. Si nu, telefonul nu a patit nimic intre iOS 14 si 15. Nu a fost scapat, dat cu el de pereti, bagat in apa sau in gheata, schimbat ecran sau alte componente, nu a fost desfacut si nu este folosit in desert la 40+ grade celsius.

Messenger, spre exemplu, porneste 1 din 2 dati, mereu a doua oara, prima fiind un mic open si crash, la absolut fiecare utilizare.
Whatsapp da crash constant cand scriu "prea repede" sau cand deschid multe poze primite. Am patit de cateva ori sa fiu intr-o poza, cu zoom, dar sa nu pot iesi din poza pana nu inchid fortat aplicatia.

Camera nu mai este capabila de point and shoot. Inainte cand voiam sa fac o poza rapida, scoteam telefonul din buzunar, swipe rapid din dreapta in stanga ca sa deschid camera din lock screen si apasat pe volume down sau butonul de facut poza si gata - 1-2s si poza era facuta.
Acum...scot telefonul din buzunar, dau swipe de 5-7-10 ori din dreapta in stanga pentru ca nu vrea sa deschida camera, se deschide mostly un ecran negru care sta asa 2-3s, sau direct camera, apas pe buton si ori se blocheaza imaginea pentru 1-2s si iese poza miscata, desi lumina e cum trebuie, ori pot face poza relativ rapid dar dureaza procesarea de dupa 3-5s, timp in care butonul este inactiv si efectiv s-a pierdut subiectul si a devenit inutil sa fac poza, iar poza de multe ori este miscata, de parca a facut cu timp prea mare de expunere.

Nu cred ca am dat atat de multe restarturi fortate vreodata, pe telefoanele Apple, cat am dat in saptamanile astea de cand am iOS. Heck, nici cand aveam jailbreak si instalam toate prostiile, nu dadeam atat de des. Efectiv dau minim 1-2 pe zi, pentru ca am crash de la diverse, sau nu recunoaste face ID, sau imi cere parola desi nu am folosit face ID si am si ceasul la mana deblocat...

De multe ori sunt in dashboard si dau swipe in orice directie si nu raspunde. Sau sunt pe facebook si la fel. Am patit si in photos si calendar sa nu raspunda vreo 10-20s, dupa are sa inchida automat aplicatia si sa revina la normal.

Iar bateria...efectiv nu pot intelege. Inainte ma ducea o zi, de dimineata pana seara, iar la somn il puneam la incarcat. Uneori cu 20%, alte ori cu 10 sau sub 10%. Acum am inceput sa-l incarc pe la 4, la acelasi usage, pentru ca primesc notificarea de 20% battery.
Si app de notificarea aia ingrozitoare - o primesc de 4-5 ori la interval de cateva secunde. 20% battery left - Ok. Dau low power si continui sa-l folosesc. 20% battery left - ok. Mai stau cateva secunde si la fel. Dupa care, cand ajung la 10% e absolut la fel.
As fi inteles daca ma anunta de la 20% in jos ca mai am 20, 19, 18, samd. Dar cum sa-mi dai acelasi mesaj de atatea ori?

De 8-ul sotiei nu mai zic nimic. Ei ii facea figuri de la iOS 14. Cand se plangea ziceam ca nu face ea ceva ok. Doar ca ea trece la 13 anu asta. Eu mai astept un an, pentru ca nu consider ca merita investitia un 13 Pro momentan.