Single post: Mortal Shell

1. #52 SP
    Member Cristache07's Avatar
    Am simtit sa scriu un mini-review pentru cei care vor mai multe informatii.
    Povestea jocului este destul de incalcita si se desfasoara pe masura ce descoperi diverse.
    Din punct de vedere grafic jocul arata bine (Enhanced edition), ruleaza in 4K iar FPS-ul sta la 60 majoritatea timpului pe ambele console next-gen. Pe PS4 se pare ca ruleaza in 60 fps @ 1080P insa nu pot confirma.
    Coloana sonora este slaba insa ai niste laute la care poti canta si cantecul broastelor din mlastina creeaza o atmosfera interesanta.
    In timpul jocului am intalnit ceva bug-uri ici colo insa overall nu este ceva care sa-ti afecteze experienta.
    Harta este interconectata cu toate nivelele jocului, esti intr-o mlastina care creeaza confuzie si timp de 2-3 ore aveam impresia ca sunt mereu in acelasi loc, insa pe masura ce te obisnuiesti vei descoperi anumite chestii familiare.
    Seamana cu Majula din Dark Souls 2 ca sa pot face o comparatie directa.

Armele sunt:
    Hallowed sword - o sabie gen claymore care este echilibrata - damage si viteza de reactie normale (preferata mea)
    Martyr's blade - ultragreat sword care este "heavy and slow" dar cu cel mai mare damage.
    Smoldering mace - un buzdugan imens cu damage mare, rapid pentru dimensiunile lui
    Hammer and chisel (un soi de ciocan si secere?) - cea mai rapida arma cu cel mai mic damage si care te forteaza sa te apropii mult fata de inamici.
    Cele 4 arme sunt upgradabile pentru un damage mai mare si totodata se pot adauga anumite "parts" pentru a debloca anumite "special moves-uri"
    Exista si un soi de "heavy crossbow" care inamicii o au la tot pasul - Ballistazooka - folositoare insa destul de greoaie de folosit.
    Cele 4 trupuri mortal shell-uri) pe care curand le vei avea la dispozitie sunt diferite si fiecare au skill-uri diferite cat si diferenta pe stamina, health sau resolve (gen mana) cu care poti efectua special moves-uri sau sa dai parry.

Luptele cu bossii sunt interesante insa nu esti "on the edge of your seat" sau te faca sa petreci ore pana ce-i invingi.
    Au un tipar destul de simplu si odata invatata mecanica jocului folosind abilitatea "hardened" te face invincibil la orice atac.
    Acestea fiind spuse, Mortal Shell este cu siguranta la un nivel de dificultate mai mic fata de seria Dark Souls.
    Eu am reusit sa trec de fiecare boss fara sa pierd macar o odata, doar in tutorial mi-am luat-o ( Hadern ). Checkpoint-uri exista si nu sunt foarte departate unul de celalalt insa nu are nici o componenta online.
    Jocul m-a tinut captivat si totodata mi-a starnit curiozitatea sa folosesc fiecare item, fiecare arma, etc.

Varianta retail pentru PS5 / XBOX X este ~ 30 de euro si ocupa pe hdd doar 4 gb. Nu este lung, mi-a luat 13 ore sa-l termin insa l-am explorat in detaliu.
    Consider gameplay-ul punctul forte al lui Mortal Shell, armele se simt bine dau senzatia de greutate insa nu poti trece cu vederea similaritatile cu jocurile facute de From Software.
    Jocul este reusit si il recomand fanilor genului.
    Attached Images Attached Images ms2.jpg ms3.jpg ms4.jpg ms1.jpg