Nu-mi place si desi nu ma afecteaza in mod personal, momentan, tot consider ca overall nu este un lucru prea bun pentru gamers.

Efectiv vor sa "create value" artificial la nimicuri, facandu-le limited edition.
Ramane de vazut daca asta va deveni un trend in toata industria - probabil ca da, pentru ca nu-i costa aproape nimic sa faca astea (adica erau oricum for free in-game anyway) in timp ce vor crea o noua categorie de incasari, practic.

Ramane de vazut cat de "for years", pentru ca daca le oferi intr-un singur joc, nu prea e fezabil ca lumea nu joaca prea multi ani acelasi joc de la Ubisoft sau in general.
Poate doar sa creeze anumite obiecte care sa existe in mai multe jocuri, inclusiv in jocurile pe care le vor lansa in urmatorii ~10 ani.

E isterie cu "NFT" si nimeni nu stie de fapt nimic despre asta. Acum toata lumea incearca sa se foloseasca de denumirea NFT ca sa bage orice mizerie banala care exista si pana acum...but with a twist.

Cel mai probabil in toate jocurile generice din urmatorii 5 ani vom vedea orice chestie ca NFT, nu se vor mai numi items sau skins, pentru ca e mai cool. Asta e asa ca metaverse de la feisbuc...

Eu sunt curios cum le vor vinde ei, dar mai ales, cum le vom putea vinde noi, ca jucatori, daca exista cerere pentru items pe care le avem noi. Pentru ca ori merg pe Ubi coins, cu care ar trebui sa putem face mai multe lucruri decat se pot face acum, ori ceva moneda a fiecarei tari sau bitcoin, dar cu bitcoin e tricky de lucrat cu bancile.

Si mai e faza ca intr-un joc conteaza the actual look of the item, nu ca are o serie pe care oricum nici nu o vezi, deci nu ar avea cum sa foloseasca acelasi item, o sabie sau o arma, atat in Ghost Recon cat si in AC-uri sau Riders Republic.

Iar Ubi acum a venit pur si simplu cu o lista de "unique features" doar ca sa aiba ceva pe lista respectiva. In rest ele sunt garbage things, nu inseaman absolut nimic, dar vor prin suma acestor nimicuri sa "creeze value", astfel incat sa faca lumea sa plateasca "for the privilege", ca sa se simta speciali.

Iar lista aia de care zic ei, cu toti fostii useri, e literally doar un log in store, nimic altceva, lucru care putea si sigur exista pentru orice pana acum, dar...who cares?!?
Ei practic au zis - hmm digital items sunt infinite - hai sa le facem limitate for prestige like owning an expensive car - pentru ca acolo te intereseaza in realitate cine a fost proprietarul anterior.
Asta e o metoda de a creste valoarea itemelor artificial, gen cumperi iteme care au apartinut cuiva celebru - influencer, streamer, etc - ala valoreaza mult = ubisoft isi iau si ei comision.

Overall e fff trist ce se intampla cu acest nou sistem de dat bani in plus pe nimicuri si ma astept ca EA sau Activision sa vina cu ceva mult mai nasol si mai agresiv, ca sa ofere more value "for the player".

Nu de alta, dar exista astfel de lucruri in multe jocuri de multi ani, gen very rare, promotional items, skins, consumables, cosmetics, etc, disponibile doar pentru putin timp si doar o singura data la nu stiu cat ani.
In WOW spre ex, sunt multe chestii din astea, de prin 2004/2005, care doar atunci au fost si doar putini le au.

Iar in articolul lor de marketing au bagat pur si simplu toate keywords pe care le puteau baga - NFT, blockchain, etc.
"each Digit comes with a certificate of ownership stored on blockchain, a decentralized, community-driven technology independet from Ubisoft" - la fel, doar pentru ca blockchain e ceva wow, care ia ochii oamenilor.

In realitate, who cares unde se tine registrul cu ownerii, daca e pe serverul Ubi, pe un server 3rd party sau peer2peer?
Pentru ca blockchain fix asta inseamna - fiecare user detine o parte, un block - blockchain in gaming e o mizerie, de fapt, e un fel de torrent cand stai la seed - practic tu-ti folosesti device-ul pt ca sa distribui si la altii.
Ei il promoveaza ca pe ceva anti piraterie (ca sa nu poata fi spart si modificat de nimeni), dar in realitate e zero server costs pt Ubisoft, cu costul de fapt platit de userii ale caror device-uri vor rula cod pentru altii.

Anywho, e mult de zis, dar este ceva care nu-mi place si este o tactica mizerabila care speram sa dispara odata cu gambling si in app purchases, dlc-uri, cosmetic items, bla bla, dar se pare ca in loc sa dispara din ele, li se alatura altele, doar pentru a mai lua niste bani de la gameri