Nefiind absolut deloc fan Halo, am pus si eu jocul ca sa vad care-i faza cu el. Desigur, daca nu ma atrage universul sau jocul in sine, ar trebui sa pot aprecia anumte lucruri, gen grafica, control, sunet, combat, bla bla.

Am tot vazut fff multi oameni care spun ca-i senzational si ca AI-ul este mirific, combat-ul este la inaltime samd.

Dar...eu de ce nu vad asta? Sau poate este doar in MP?

Grafic nu straluceste la nimic - poate doar la costumul lui in cinematics - dar nah, e de inteles, pentru ca open world si pentru ca 60fps in up to 4k.

Dar AI-ul ce scuza are? Sau combat-ul de ce este in halu asta?
Hai sa exemplific putin.

Am jucat pana am ajuns la open world si inca putin dupa aia.
Combat-ul inseamna 2-3 tipuri de inamici care ori stau pe loc, sub scut, ori vin spre tine. Arunci grenada - oh nooo...grenade...dar atat. Nu fug, nu se ascund, stau si explodeaza.
Combat = inamicii sunt undeva in mijloc iar tu alergi stanga dreapta sau in cerc in jurul lor, tragand incontinuu pana ramai fara gloante, ca mai apoi sa stai sa cauti o statie de incarcare corespunzatoare armei tale (?!?!?! nu explica nicaieri ce culori merg la ce anume) si repeti. Nu ai un cover, un strafe/dodge, doar mergi stanga dreapta si sari, ca intr-un CS sau alt joc MP enervant. Iar inamicii nu te iau prin invaluire, nu te incercuiesc sa te macelareasca, nimic, desi ei sunt clar mult mai multi decat tu singur.

Iar AI-ul...e dezastru. Inceput intai pe easy mode, pentru ca nu voiam sa fie nimic challenging si doar sa vad cum e jocul overall, dar dat apoi pe normal, ei nu fac mare lucru. Ei chiar stau acolo sau vin spre tine si asteapta sa-i omori. Nu reactioneaza la gloante, nu au fizica, nu e visceral, nu e nimic.
Oare tre sa dau pe cel mai greu ca sa se ascunda inamicii si sa faca ceva mai mult decat sa stea si sa traga in mine?

Iar armele alea...nu au pic de greutate. Sunt niste pew pew guns cu laser, inafara de mitraliera initiala pentru care nu prea gasesti gloante, care nu ofera nicio satisfactie cand le folosesti.

Iar pe partea de sunet...trecand de la RE Village unde stiam instant ca un inamic este in spate-sus-dreapta, aici...e doar stereo. Tragea unu in mine din spate sus dreapta, dar eu auzeam doar ca-i in spate dreapta si cum nu-l gaseam, nu intelegeam ce se intampla.

Cam asta a fost tot. Eu l-am sters