^
Sau mai bine aștepți sa scăpăm de acest “CrossGen” care din p.m.d.v. tine pe loc noua generație de console. Gândește-te ca odată cu arhitectura noua vin și motoare grafice pe măsura care vor consuma din ce in ce mai putine resurse (vezi U5), ceea ce face ca acel “4K 60fps” sa poată fi atins fără probleme, însă eu prefer un 1440p cu detalii grafice la maxim și eventual o forma de upscaling a rezolutiei (mie îmi plac detaliile grafice și artistice, nu prea pun preț pe FPS și rezoluție).

Cât despre calculul tău de mai sus pe baza TF-lor, este destul de greșit. Pe foaie pare așa cum spui tu, însă la putere de procesare nu stau deloc așa lucrurile. Atât PS5 cât și XSX/S vin cu RDNA2, iar puterea de procesare este cu mult mai mare fata de vechea generație, gândește-te ca între RDNA1 și RDNA2 este o diferența de 50% de putere având același număr de TF, și dacă între CGN și RDNA1 este tot 50% diferența in puterea de procesare…. Te las pe tine sa faci calculele.
Oricum s-a mai discutat treaba asta destul de mult și nu are rost sa facem off-topic degeaba.

Și da, sunt de acord, aceste jocuri care sunt CrossGen, ne sunt aruncate in fata pe PS5 ca si cum am vedea vreo grafica amețitoare, când de fapt rulam un joc ce poate rula fără probleme pe PS4Pro doar ca ai FPS mai bun. Ma repet, generația veche tine pe loc grav de mult noua generație.