Aș avea câteva curiozități despre căștile compatibile cu ps5, mai ales cele care beneficiază de 3D audio.

Un mic background: am avut căștile PS Platinum headset din 2017, dar de vreo 3 ani tot aveam probleme cu ea. Se tot întrerupea timp de 2-3 secunde în modul wireless. Depindea de joc și nivelul de încărcare, dar problema persista.

Acum o săptămână am zis că îi mai dau lui Sony o șansă și am cumpărat noul Pulse 3D. Am zis că sigur au îmbunătățit tehnologia. Spre marea mea uimire tot avea pierderi de sunet timp de 1-2 secunde, deși nu atât de frecvent. Totuși am decis că îl duc înapoi. Dacă de pe acuma face așa, cum va fi peste câțiva ani când și durata de viață a bateriei va fi mai scăzută?

L-am schimbat cu un Steelseries 7P+ și am plătit diferența. Aparent e cel mai compatibil 3rd party cu ps5 și acest 7P + e cea mai nouă revizie. Totul bine până ce îl încerc și observ că în casca stângă unde se află și microfonul e un static perceptibil la volumul maxim. Dacă scot microfonul se duce. Dacă scad din volum nu se prea aude, desigur dacă mă joc iar nu se aude din cauza efectelor din joc. Persistă și la pc și la switch, deci cel mai sigur e hardware related și magnetul din microfon interferează cu ceva din cască.

Și acum întrebările: Ați avut astfel de experiențe cu căștile compatibile cu ps5 (mai ales cu pulse 3d și steelseries)? Cum ați rezolvat-o? Există viață fără grij cu accesoriile wireless sau mai bine trec pe fir? Primesc același calitate pe ps5 având conectat 3.5mm jack în controller? Ce îmi recomandați să fac cu achiziția Steelseries 7P+? Parcă atunci când omul dă 1000 lei pe un produs nou se așteaptă că nu îi bâzâie în ureche o interferență dată de un "design flaw".

Mulțumesc!