Hey there!
It looks like you're enjoying Console Games but haven't created an account yet. Why not take a minute to
register for your own free account now? As a member you get free access to all of our forums and posts plus the ability to post your own messages, communicate directly with other members and much more.
Register now!Already a member? Login at the top of this page to stop seeing this message.
---
Hello!
Se pare ca iti place Console Games insa nu ti-ai creat inca un cont. Pentru a beneficia de toate avantajele iti ia doar un minut sa te
inregistrezi si este gratuit. In plus ca membru poti accesa nelimitat toate functiile acestui website, comunica direct cu ceilalti si participa la concursuri, tournaments, arcade, etc. Multumim anticipat pentru intelegere !
Inregistreaza-te acum !Daca esti deja membru ConsoleGames.ro si inca iti apare acest mesaj, te rugam sa te loghezi cu userul si parola pentru a nu mai fi deranjat. O zi buna !
Single post: Ultimul film vizionat / Recomandari filme
-
27-05-2022 11:09 #4856 SP
Junior Member
Am mers de curând la 2 filme, unul cu un buget imens și actori faimoși pe plan internațional și unul cu un buget de Românica, cu actori cunoscuți doar pe plan local.
Ca de obicei, voi începe cu primul film. Realizat de Marvel și Hollywood, filmul la care fac referire este Dr. Strange 2 în Multiversul Nebuniei, film cu un buget total de 200 mil. de $ și care fost promovat cât cuprinde.
Pot spune că Benedict Cumberbatch (faimos pentru rolul său în persoana lui S. Holmes din serialul BBC cu același nume) în rolul Doctorului Strange a salvat filmul de la un eșec total, ca și scena în care vrăjitorul nostru preferat preia controlul unui cadavru și ne trezim cu zombie Dr. Strange.
În plus, mi s-a părut interesant și ideea de explorare a unor universuri paralele, care mie mi-a adus aminte de nostalgicele călătorii în lumi necunoscute și bizarre ale echipajului din SG-1. Cea mai interesantă lume din actualul film a fost cea în care toate lucrurile se transformau în vapori de vopsea și astfel toate legile fizicii își pierdeau rostul.
Ce nu mi-a plăcut: prea puține scene de acțiune, prea multă vorbăraie și dramă de adormit copiii, faptul că filmul încearcă să normalizeze ideea că e firesc ca America Chavez, protagonista, să aibă două mame. Un element atât de degenerat și straniu, încât este pomenit trecător, ca un fel de reminder că America adevărată este o țară în care copiii pot avea două mame. Văd că nici DC și nici Marvel nu uită să se folosească de filmele lor de milioane de dolari să răspândească propagandă în rândul copiilor cât se poate de des.

Un alt lucru care nu mi-a plăcut și care se tot repetă este antagonista care are o putere surprinzătoare, de care nimeni nu a știut și pe care o poate folosi aproape fără nicio restricție și fără nicio explicație. Bineînțeles că are remușcări la final și astfel povestea deja plină de clișee se încheie cu un happy-end care mulțumește pe toată lumea. Că de, nu mai trăim în perioada în care regizorul poate face modificări drastice scenariului și să avem parte de un film bun, ci de o serie de filme care trebuie să respecte normele, rețeta și planul cincinal al universului Marvel.
Pelicula pe care o recomand fanilor filmelor de animație este Jujutsu Kaisen 0, care m-a surprins în mod plăcut. Menționez că e pentru prima dată când merg să vizionez un astfel de film la cinema.
Filmul a fost realizat de studioul MAPPA și produs în colaborare cu Toho Animation și Sumzap. MAPPA a lansat la rampă serii precum Attack on Titan și adaptarea modernă a Dororo, de Osamu Tezuka, tatăl fenomenului manga. În schimb, Toho Animation sunt mult mai bine cunoscuți și printre seriile lor de succes se numără: My Hero Academia, Jujutsu Kaisen în colaborare cu MAPPA, Dr. Stone și Haikyuu!!.
Nu este necesar să fi văzut serialul înainte de a merge la film. Pentru necunoscători, Jujutsu Kaisen este un liceu privat pentru elevi înzestrați cu talente ieșite din comun (de ex: vorbirea blestemată a lui Inumaki Toge). Aici, învață să-și controleze puterile și sunt trimiși în misiuni în diferite părți ale Japoniei să exorcizeze blesteme care au luat formă din cauza emoților negative (de la ură și furie până la desfrâu și lăcomie). Dirigintele și mentorul lor, Gojou Satoru, e o combinație între personajul Kakashi-sensei și Charles Xavier. Fără să intru prea mult în detalii, un elev nou se transferă la această școală și antagonistul vrea să-i fure puterea ca să cucerească lumea.
Ce mi-a plăcut este personalitatea unică a colegilor săi, faptul că arată cât de haotic și impredictibil este un câmp de luptă, faptul că eroul trebuie să plătească un preț ca să-și folosească puterea și că nu se face deloc referire la personajele sau la evenimentele din serial.
Ce nu mi-a plăcut: flashbackurile reciclate dintre Yuta și Rika, lipsa unui adversar pe măsură pentru Gojou, relația de tip tsundere (un tip de om căruia îi place de cineva, dar ezită și e prea timidă să și le exprime) dintre Yuta și Maki și planul oarecum superficial al antagonistului.
În concluzie, recomand filmul și dacă nu știți sigur dacă e pentru voi, puteți oricând să urmăriți 1-2 episoade din Jujutsu Kaisen ca să vă faceți o idee.