Quote Originally Posted by Antiohh View Post
Multi s-au reorientat catre XBOX numai prin simplul fapt ca sunt mai usor de gasit la preturi bune. Atata timp cat nu exista niste negocieri ilegale intre SONY si Microsoft (necompetitive) eu nu cred ca dupa ce se rezolva problema chipurilor (daca se mai rezolva ) va mai exista chestia asta cu bundleuri la suprapret.
Series X s-a găsit din prima la prețuri mari, de-asta s-a și mai găsit prin magazine sau s-a dat mai greu. A fost pe la început pe la 2950 cu Forza Horizon 5, apoi s-a găsit la prețuri de peste 3000 de lei fără jocuri (după ce am văzut acele prețuri am încetat să mai urmăresc evoluția prețurilor). Prețul real al consolelor nu este de 2500, ar trebui să fie mai jos de atât (poate mă înșel). Sony nu are decât de câștigat cu fiecare consolă vândută, câștigă bine și din vânzarea de jocuri (de fapt mai bine decât din vânzarea de console).



Sper că Sony și Microsoft n-au negociat deloc între ei, mi se pare că problema cipurilor (sper că așa se scrie în română) e puțin artificial întreținută. Consolele nu se vând atât de mult ca alte produse care conțin cipuri (gen TV, mașini și altele smart). Când un producător ca AMD care știe că cipul din PS5 și Series X se vinde atât de bine face tot posibilul să producă pe măsura cererii. Pe de altă parte plăcile AMD nu s-au găsit atât de des ca plăcile Nvidia din generația 30xx (asta e percepția mea pe baza pieții noastre, poate e greșită). Poate e un semn că AMD n-a putut și nu poate face față la cererea mare de cipuri AMD.