Single post: The Last of Us: Part I (Remake)
-
Member
Si eu m-am referit la acelasi lucru, scopul thread-ului este sa discutam toate aspectele, inclusiv pretul.
Eu n-am spus nicaieri ca jocul este prost din cauza pretului. Ci doar ca pretul este total deplasat, si nu vorbim de o minoritate care sustine asta. Efectiv oriunde te-ai uita, insta/fb/youtube, opinia generala a publicului nu e deloc pozitiva. Singura care inca pompeaza e presa de specialitate, cu mici exceptii (ex. here and here )
Eu mizez pe faptul ca pretul se va reduce mai repede decat si-ar dori Sony, bibolii care dau pre-order sau iau la lansare vor fi mai putini.
Si pretul TLOU Remastered a scazut rapid la vremea lui.
OK, odata ce am lamurit problema pretului, eu am argumentat si nemultumirile mele referitoare la acest remake:
1. Ma asteptam la mai mult decat o simpla portare a TLOU in engine-ul TLOUII. Toate lucrurile cu care se lauda ei acolo (minus haptic feedback si character gallery, pe care nici n-are rost sa le enumar) insumeaza cea mai trista lista de bullet points pt a justifica existenta acestui remake.
Majoritatea asset-urilor, gameplay animations, materials/object properties, physics, AI, accessibility settings etc. sunt identice TLOUII, vin cu engine-ul la pachet. Mocap-ul din cutscenes e direct din TLOU, cu rare schimbari ale unghiului camerei.
Ba mai mult, am vazut niste video-uri comparative in care au schimbat radical niste asset-uri din primul (si mi se pare ca le-am vazut deja in TLOUII, ceea ce inseamna ca nu s-au obosit sa le recreeze pe cele din TLOU, ci au folosit ceva existent deja, unde s-a putut), plus pre-baked lighting diferit, rezultand nu un remake mai bun, ci "DIFERIT". Ca mic exemplu, e o scena intr-o cladire unde au fost scoase toate ferestrele vs jocul original.
2. Din ce se vorbeste in leak-uri, level design-ul a ramas si el identic TLOU1. Nu au extins nivelurile deloc, au recreat 1:1. O oportunitate irosita de a extinde gameplay-ul.
3. Nu au adaugat absolut nimic nou pe partea de story.
Evident, e un joc single player liniar cu o poveste deja perfecta (si ajungem iar la faptul ca acest remake nu trebuia sa existe, deja rula pe PS5)
Dar iata o alta oportunitate irosita de a crea niste branching stories, care nu ar fi alterat povestea principala.
4. Lipsa multiplayer-ului, la fel ca la Uncharted: Legacy of Thieves Collection
Deasemenea, au circulat niste zvonuri cum ca ND nu si-ar fi dorit un remake pt TLOU, dar decizia finala a fost la Sony.
EDIT:
Ce as fi facut eu cu TLOU Remastered? Un PS5 patch la $4.99 (ca sa nu zic gratis) cu urmatoarele:
- 4K60fps (varianta curenta ruleaza la 2160p@30 sau 1800p@60)
- better AA
- extended LOD
- high res shadows
- reworked textures (ceva AI upscalling, easy peasy)
- 3D audio
- haptic feedback
- faster loading times
- multiplayer!
- in afara de 3D audio si haptic feedback, toate s-ar fi facut instant, aka echivalentul unui meniu de setari grafice pt varianta de PC.
- also, as fi lansat TLOU Remastered si pe PC for the sake of preserving video game history.
Din pacate jucatorii de PC vor primi doar remake-ul, nu capodopera originala.