Nu sunt de acord, sa-ti zic si de ce.
Sustii ca GOWR are acelasi engine ca jocul din 2018, cu mici imbunatatiri grafice. (cat de mici, vom vedea la lansare)
Dar nu uita ca si TLOU Remake are acelasi engine ca jocul TLOUII din 2020, cu mici imbunatiri grafice.
De dragul comparatiei, am sa le pun la egalitate dpdv grafic, atat TLOU Remake cat si GOWR sunt pe un engine deja utilizat anterior.
Deasemenea, tot ce ai spus despre TLOUI se aplica si la GOW2018, ambele sunt printre cele mai premiate jocuri.
Diferenta vine din faptul ca ambele cer aceeasi suma, doar ca GOWR este un joc NOU, nu rejoci acelasi joc.
Cum sa zici ca GOWR recicleaza din primul, cand TLOU Remake copiaza tot? Ok, este remake, dar cere pret de full dev-cycle de joc nou.
Si cui ii pasa ca unii jucatori il joaca pentru prima oara? Pai asa am putea sa-l relansam de n ori, pt ca mereu se vor naste noi oameni care nu l-au jucat.
Eu nu am zis ca GOWR va fi GOTY, e evident ca merge pe o reteta deja testata, cu mici imbunatatiri, pentru ca oricum pleaca de la baza unui joc GOTY.
Suntem inca in perioada cross-gen, plus ca jocurile AAA 1st party au un dev-cycle din ce in ce mai lung si costisitor, asa ca producatorii prefera sa dezvolte cum facea Intel (tick-tock).
Primul GOW a avut dev-cycle urias, pt ca s-a construit un engine de la 0, story, arta, level design nou. Apoi GOWR vine cu o investitie mai mica, ai acelasi engine, baza story-ului si lore-ul deja stabilite, il lansezi mai repede, te costa mai putin.
Exact aceeasi reteta s-a folosit si la HFW.
Sony a muls si mai tare prin TLOU Remake, aici s-a investit si mai putin, au avut tot jocul si engine-ul din TLOUII. Investitia a fost doar in portare si atat.
Doar ca lacomia n-are limite si au profitat prin pret FULL, si se pare ca le-a mers, au investitie minima si return maxim. Ma astept la un boost de vanzari cand apare si serialul.
Inteleg ce spui, si eu as fi vrut un AAA facut de la zero, dar nu e fezabil economic si ca timp pt Sony, plus ca o mare parte din situatia asta este si din cauza ca vor sa lanseze cross-gen, doar nu ar rata sansa sa vanda si clientilor PS4.
Oricum, ma socheaza mai mult faptul ca desi esti oarecum dezamagit de el, ai dat pre-order.
Nu recomand nimanui sa dea pre-order la jocuri, cu atat mai mult digitale. Nu se termina stocul de digitale. De ce ai dat preorder la ceva digital, de ce ? Why would you do that?

Reply With Quote