Single post: Cyberpunk 2077
-
07-10-2022 22:00 #1445 SP
Vires Intus
Pai iti zic de ce, si uite o sa ignor ce am jucat la launch si zic doar din ce am jucat acum, dupa patch-uri:
- Povestea e mediocra at best, ideea e interesanta dar executia e proasta. Protagonistul nu are niciun fel de personalitate, alegerile pe care le faci mai ca nu conteaza, backgroundul de il alegi la inceput nu afecteaza aproape deloc firul narativ, dialogul de cele mai multe ori e de-a dreptul stupid, personajele actioneaza intr-un fel care nu are niciun sens si pana acum nu am gasit vreun personaj sau side arc care sa ma captiveze. Personaje care te suna random de parca te cunosc de cand erai mic, o ploaie de sidequests random, nicio baza in realiate, totul pare foarte random si grabit. Un exemplu cretin de lipsa de pacing narativ e imediat dupa ce (semi-spoiler alert) te trezesti cu o fantoma pe nume Johnny in cap si esti in mega shock ca ai vedenii cu el incercand sa te ucida, te urci in masina, faci accident si te tragi de sireturi cu el "ai vz Johnny ce-a intrat asta in mine, ce parere ai?" de parca e verisorul tau si va stiti de 25 de ani.
- Grafic arata bine in 50% din situatii, in rest: texturi proaste si prespalate, artefacte vizuale, texture pops peste tot, probleme cu draw distance, clutter vizual peste tot, UI prost facut care se suprapune peste culorile jocului si nu-l observi, animatii robotice si taioase unde nimic nu e fluid. Si il joc pe PC cu un 3080, nici n-as vrea sa stiu ce e pe un PS4.
- Dpdv gameplay nici nu stiu de unde sa incep. Gunplay-ul e bun, nu zic, desi din pricina animatiilor proaste e dificil sa tintesti sau sa anticipezi cum si unde se misca inamicii. Drivingul e absolut atroce, vehiculele desi au greutate toate subvireaza, franele ori sunt aproape inexistente ori blocheaza rotile, motocicletele sunt aproape imposibil de folosit. Sistemul de crafting e foarte slab si nenecesar, hackingul e neinteresant si complet optional, mare parte din loot e useless (mai ales tot ce tine de food and drinks, niciodata nu am simtit nevoia sa le folosesc) dar peste tot unde te duci ti-e inundat HUD-ul cu iconite de lootat gunoaie de zici ca e facut pentru copii cu ADHD. Toate elementele de RPG sunt, desi prezente, nenecesare in marte parte, jocul niciodata nu te impinge catre un build anume, pare ca nu are nicio directie, valorile si numerele de pe gear si skill tree par arbitrare. AI-ul e FOARTE prost, de la inamicii care vin unul peste altul sa moara in acelasi loc, la pietoni care alearga random pe strada daca ai lovit cu masina o bordura. Movementul e clunky, melee combat-ul e slabut (desi jocul are optiuni prin skill tree pentru melee combos, tot ce faci de fapt e sa spamezi left click, dodge-urile/parry-urile sunt absolut degeaba).
- Worldbuildingul, desi aici intr-adevar aveam cele mai mari asteptari pt ca e CDPR, e mediocru. Orasul e busy, atmosferic, fix ce trebuie pt un cyberpunk, dar se simte mort pentru ca toti NPCii sunt zombi copy-pasted, side activities nu sunt variate si sunt neinteresante, level designul lasa de dorit din multe aspecte, clutter foarte mult, fara locuri de parcare (si intr-un open world care se vrea imersiv e foarte frustrant sa imi las masina in strada daca vreau sa opresc undeva, se simte foarte artificial), lumea e destul de mica si pentru ca nu prea e varietate se simte same-ish, iar landmarks nu prea exista.
Asta ca sa fac un rezumat, ca as putea scrie pagini intregi de ce il consider un gunoi. Le dau un plus ca in sfarsit au bagat transmog, desi si ala e facut cu curul. Ca RPG faileaza, ca narrative-driven game faileaza, ca FPS faileaza, ca open world action faileaza. Face un pic din toate si o face prost. Incerc sa ma pun in postura ta, sa inteleg cum ai ajuns la concluzia ca fac parte dintr-o masa anume de gameri.
GU-NOI.