Quote Originally Posted by MonkY View Post
Dar de ce sa compari cu Meta Quest Pro de 1500$, cand o poti compara cu un Pico 4, care culmea, are rezolutie mai mare (2100 x 2), nu esti legat de niciun fir (unless you want to play via USB-C) si costa 420 euro?

Pai vezi? Quest 2, Pico 4, toate astea sunt fully compatible cu PC-ul. Ai SteamVR (plus shop-urile lor oficiale), deci acces la cea mai mare colectie de jocuri VR. Doar sa tii cont ca iti trebuie un PC sanatos sa joci ceva la rezolutia aceea...

Btw, am vazut ca Sony prezinta "FOVEATED RENDERING" ca fiind un feature. Oh well, LOL. E un "bug" dpmdvd, care ma enerveaza enorm. Dar, asa e cand nu ai suficienta putere de procesare (si altii fac la fel, stati linistiti, nu e doar in gradina Sony), decizi tu sa randezi la calitate mai buna doar acolo unde indrepti ochii (unii aleg by default in centru, pt. ca nu au senzori de eye tracking), iar restul... frackit. E horror, sa vezi ca doar o parte a ecranului e lizibila, iar restul e dezastru. E ca si cand ai sta in fata unui TV de 85", si cineva decide ca doar 25% din centru trebuie randat pe High, restul pe Low... Yuck! Din fericire pe Oculus Quest 2 & Co, poti sa te joci cu acea setare (tweak extern, desigur)... si e mult mai bine. La PSVR, not a chance!
Pico 4 are destule minusuri care din pmdv o trag in jos incat nu mi se pare o optiune.
Dar repet, discutia e relevanta doar daca PSVR2 va functiona si pe PC. In caz contrar, da, la banii astia tot Quest 2 si Pico 4..

Referitor la functia fara fir / casca autonoma, asa as putea sa compar si cu Quest 2, care pleaca de la 399$.
Doar ca atat Pico 4 cat si Quest 2 le consider solutii VR pt un alt target, nu PC high end.
Pentru experiente rulate pe Snapdragon, sunt OK, dar nu asta caut eu la un VR high end.

Quest 2 conectat wireless la PC aduce latenta uriasa pt o experienta VR, unde si asa ai motion sickness, deci tot la cablu ajungi.
Eu personal detest orice tine de game streaming, mai ales ca ai ecranul ala lipit de ochi, incerci sa reduci pe cat posibil orice latenta, input lag, fps etc.