Single post: God of War: Ragnarök
-
Why so serious ?

Originally Posted by
Mayhem
Vad ca nici tu nu o iei prea personal, e ok, nu e genul tau de joc nu e problema, nici god of war 2018 nu era genul tau de joc si totusi a luat Goty.
Dar assassin’s creed o sa fie bun bun cu acelasi combat la fiecare 5 jocuri si aceeasi mecanica superba unde te sui pe cea mai inalta cladire sa te sincronizezi cu harta ca asta e placerea maxima.
Nu o iau personal in sensu ca daca jignesti jocul preferat sau daca consideri superb un joc care mie nu-mi place. Pentru ca despre asta e vorba. Despre a-mi respecta parerea sau despre a respecta parerea altuia.
Nu am zis ca AC-urile sunt cine stie ce, dar macar au niste imbunatatiri substantiale de la un joc la altu, pentru ca au alt protagonist si cumva si alt move set. Dar pe partea de combat puteam compara cu 1000 de alte jocuri, inclusiv cu Sekiro unde tot jocul ai aceleasi arme, dar combatul este 1000 de clase peste majoritatea jocurilor.
Culmea, GoW 2018, ca si asta, este genul meu de joc - efectiv genul meu preferat de joc este - 3rd person action adventure story driven game - neaparat SP. Si da, a luat GOTY intr-un an in care a iesit RDR2 - fff ciudat din punctul meu de vedere, dat fiind faptul ca GoW a fost doar un "on rail" good game vs un open world excellent game, dar nu despre asta e vorba.
E normal ca unii oameni sa fie dezamagiti de cum arata si se simte un joc facut cu PS4 in gand, cu un engine care probabil a fost finalizat prin 2016 si care arata si se simte 90ish% ca jocul din 2018. Si e normal ca altii sa fie dati pe spate de asta - majoritatea oamenilor joaca 1-2-3 jocuri pe an. E normal sa fie impresionati de asa ceva.
Si da, publicatiile le lauda - nu e ca si cum ar putea sa nu - pentru ca le taie Sony macaroana.
Dar uite - ia exemplu primele 2h de joc - pentru ca aseara am ajuns si eu in zona cu desert unde arata mai bine - eh, la inceputul jocului esti exact ca primul joc - acelasi loc, acelasi decor, aceleasi drumuri, acelasi loot, aceleasi personaje, aceleasi animatii si combat. Dar parca inamicii sunt mai buretei, iar boss fights sunt tot aceiasi inamici, dar si mai buretei. Pai...
Oricum, nu vreau sa se inteleaga gresit - cel mai probabil este un joc bun spre foarte bun - momentan imi place si sunt cateva chestii care imi plac foarte mult - gen cum se simte toporu cand revine in mana sau alte functii de la DS5.
Dar grafica nu este unul din lucrurile care-mi plac cu adevarat. Si nici combat-ul sau inamicii - cel putin pana aici.
Ba chiar imi lipsesc inamicii din 1, aia pe care-i rupeai in 2 cu toporu si scoteau 1 milion de particule.
Aici parca au redus numarul de particule, deci si wow factor-ul dar si multe alte chestii se simt ori ramase in 2018 (ca sa zic asa) sau chiar putin toned down.
LE: fun fact - intrasem acum in joc, in ideea sa dau pe 30fps mode ca sa vad cum arata - poate e mai bine si sunt eu nebun - dar se pare ca din greseala, alesesem initial 30fps mode si eu asa am jucat primele 2h 
Am dat acum pe 60fps mode - e mult mai fluid - logic - dar diferente grafice nu prea vad, cel putin in 5 minute cat am apucat sa stau.