Single post: God of War: Ragnarök
-
Why so serious ?
Din ce am jucat pana acum, mi se pare un joc bun, cu foarte multe probleme.
Pe partea de UI si meniuri, mi se pare fff prost facut si era mult mai ok anteriorul. Efectiv inca nu inteleg navigarea si de cele mai multe ori, cand sunt la masa de upgrades, ies de vreo 5-7 ori de tot si reintru, cand vreau doar sa dau back din meniul respectiv. Nu intelegi cand trebuie sa dai jos/sus, cand sa dai stanga/dreapta, cand sa dai L1/R1 sau cand L2/R2.
Pe partea de probleme tehnice, m-am saturat de cate ori - peste 10 - au disparut inamicii in pamant si/sau zapada in timp ce ma bateam cu ei. Partea buna e ca au disparut de tot, deci nu am ramas blocat in combat, dar tot nu este in regula.
Pe partea de combat este fff slab, din punctul meu de vedere. Camera e prea aproape si daca te ataca mai mult de 1 inamic odata, vezi indicator, dar nu e ca si cum poti schimba rapid camera sa-l ataci sau sa faci ceva miscari rapide - inteleg, e un tip mare, se misca mai greu - in teorie, dar e tot un minus fff mare, asa ca pana acum, combat-ul a fost veriga slaba a jocului, pentru mine.
Lumea e misto facuta, e fun sa explorezi, desi pe animatii e slabut, dar compenseaza prin dialoguri si voci.
O alta chestie iritanta e Atreus, care e execrabil implementat. Ok, se teleporteaza peste tot, uneori chiar in fata ta, in loc sa fie mereu 2 pasi in spatele tau si sa faca animatiile alea - dar de ce, cand gasim un drum pe care trebuie sa mergem, iar eu aleg sa mai explorez putin, de ce el ramane acolo si vorbeste de parca sunt langa el? Gasesc loc unde trebuie sa traga el cu arcu, apas pe buton si el trage...dar de acolo de unde e - sunt pereti, sunt cutii peste care nu poate sa treaca. El trage si sta acolo pana vin eu sa-l iau, sau pana vin eu sa sparg cutiile peste care cu siguranta poate sa sara, dar nu o face.
Dar da - overall este un joc bun. Departe de excelent.
Cat de analizele grafice - am preferat sa nu ma uit decat la niste comparatii side by side, intre PS4 Pro si PS5, dar si jocul anterior si asta.
Restul probabil voi vedea dupa ce-l termin, ca sa ma pot bucura/sa fiu surprins macar de lumile diferite.
Also, despre compromisul grafic ca sa arate/mearga bine si pe last gen - la cat de mici sunt diferentele, update-ul ar trebui sa fie gratis. Asta e joc de PS4 si punct.