Am pățit o chestiune bizară cu un televizor OLED Sony, problema nu cred că are legătură cu brand-ul TV-ului cât are cu tehnologia OLED.

Anul trecut am cumpărat un OLED de 55inch pe care l-am dus la o casă de la țară unde ne petrecem Crăciunul și Paștele în fiecare an.

Televizorul a fost sigilat, fix exact acum un an de Crăciun l-am desigilat și deschis. A fost folosit doar câteva ore. De atunci nu l-am mai deschis fiindcă Paștele nu l-am petrecut acolo.

Anul ăsta am ajuns acasă să petrecem Crăciunul și am vrut să mă joc GoW Ragnarok, mare mi-a fost surpriza când am văzut că pe ecran era un model, identic cu scaunul din acea cameră.

Acea cameră este folosita doar de mine și de prietena mea, in restul anului nu intra nimeni. In fața televizorului, la vreo 10cm a fost pus un scaun. Exact modelul scaunului este cel imprimat pe televizor iar fereastra este fix in fata televizorului.

Anul ăsta am fost plecat cel mai mult de acasă 3 luni, timp in care televizorul meu principal, LG OLED 65CX, a stat închis în permanență însă într-o cameră întunecoasă. Nu am avut nici cea mai mica problemă însă nici nu au fost in fața lui obiecte care sa facă umbre.

Am decis sa scriu întâmplarea asta in cazul in care plecați de acasă o perioada mai lunga de timp, sa faceți în așa fel încât camera tv-ului da fie cat mai întunecoasă si să nu se creeze umbre pe ecran din cauza soarelui care bate in camera.

De la sine nu începea să dea niciun semn de revenire, așa că i-am dat din meniu opțiunea de Pixel Refresher.

După o oră și-a revenit complet și este că nou!

Vorbeam cu Răzvan de pe forum cand încercam să ii dau de cap și i-am dat un clip video de câteva secunde, îl las și aici să vedeți cât de urât arăta.