Puțin ciudat că la tine pe B9 este imaginea perfectă iar pe CX este gri.

În câteva zile voi ajunge în locația cu televizorul LG. Mereu dezactivez orice funcție inteligenta care dorește a "îmbunătăți" imaginea.

Voi face calibrarea cu scena de început din Cabinet of Curiosities și voi umbla in special la brightness (care-mi amintesc că este la 50) și black level.


Am mai observat asta de câteva ori la LG CX, de exemplu la God of War Ragnarok pe PS5 când intri in peșteri, negrul este absolut. In schimb la Deathloop pe XSX la scena de început după ce intri in prima camera, deși este beznă, se vedea un gri murdar. Atunci mi s-a părut că se vede prost și am încercat să jonglez cu Black Level, puteam face sa fie negru in jurul meu insa pierdeam unele detalii din umbra, așa că l-am lăsat așa.

O explicație logică ar fi că dacă negrul din film/joc este la valoarea 0/255, atunci televizorul meu stinge pixelul. Daca valoare este 1/255, el încearcă să aprindă la minimum un pixel și așa iese efectul gri. La Sony probabil pixelii rămân stinși pentru câteva valori chiar și peste 0.