Singurul meu contact cu XBOX360 a fost in 2015/2016, vreo 30 minute si atat.
La momentul acela achizitionasem un XBOX360E nou, din magazin, l-am testat si l-am pus la loc in cutie.
FF to 2023, am decis sa trec prin toata seria Gears Of War, jocurile le detin pe disc, deci nu am subscription, nu vreau sa cumpar jocuri de pe store etc.

Nu cred ca m-am lovit de o experienta mai infecta cu un dispozitiv electronic vreodata.
Consola este conectacta la router prin wifi. Contul Microsoft este pe UK, cu billing address tot de UK. Consola este setata la locale tot pe UK. Eu ma aflu in RO.
Testul de conexiune la net/live trece fara probleme.
Imi tot aparea prompt ca trebuie sa fac update de firmware, doar ca de cate ori incercam imi dadea un error code lung, la care google n-a gasit vreo rezolvare. Am cedat psihic si am pus update-ul "SystemUpdate_17559_USB" pe un stick USB, am reusit sa fac update-ul.

Am introdus disc-ul Gears of War 1 (U19-000444 PAL, coperta si manual in castellano).
Cum dau sa pornesc jocul, imi gaseste un update, doar ca nu vrea sa il descarce > error code 80150017
Inteleg ca eroarea asta tine de regiune. Unde Doamne iarta-ma e problema de regiune cand eu am jocul PAL pe disc, consola si contul sunt tot in regiune PAL (UK), si incerc doar sa instalez un amarat de patch, nu vreo inginerie SF. E region lock pe game update???

Aceeasi eroare o am si daca ma duc la Game Details > Extra. Imi apar 2 DLC-uri free, niste MP map packs. Nici pe astea nu le pot lua, desi sunt free.

Deasemenea, am ramas socat de cat de infinit mai slaba e toata experienta fata de PS3, de la faptul ca XBOX imi detecteaza conexiune DVI desi e cablu HDMI, black level pus pe auto pe consola si tv, dar am black crush (orice alta consola stia sa faca asta automat), lipsa de orice fel de setari, pana si frigiderul meu are mai multe optiuni, wifi-ul super lent, meniul (sau lipsa lui) la fel, the list goes on...
Tin minte ca in 2008-2010 am evitat sa iau XBOX360, stiind de region lock, si imi vine sa ca dupa 13-15 ani, situatia e la fel sau mai rea. Incredibil...

Exista vreo rezolvare pentru a putea sa fac lucruri banale, cum ar fi download de game patches ?