Single post: PS3 Modchip - Adevar sau Fictiune ?
-
Member
Sony a avut pierderi imense din cate stiu eu. Cel mai probabil ei inca vand consola pe pierdere, oricum asta e varianta oficiala si pana cineva imi demonstreaza contrariul eu o iau de buna.
Nu vad de ce in conditiile astea si-ar taia singuri craca de sub picioare si ar ajuta la modarea consolei. Nu numai ca isi pericliteaza vanzarile studiourilor proprii (in curand trebuie sa apara Uncharted 2 si GOW 3, refuz sa cred ca modarea consolei nu le va afecta serios vanzarile, daca apare in timp util pentru lansarea jocurilor) dar s-a tot observat ca multe studiouri ezita sa scoata jocuri pe ps3 datorita intall base-ului mai mic si datorita modului diferit de programare.
Daca s-ar mai si pirata jocuri atunci numarul jocurilor pe ps3 va scade, numarul de console vandute va scade, profitul va scade. Si repet, asta in conditiile in care Sony oricum e pe pierdere cu ps3-ul si nu au vandut atat de multe console cat se asteptau.
Insa cine stie... acum ca ma gandesc, ar fi o strategie interesanta sa ajute la aparitia unui chip care sa la dea un boost la vanzari (console, bluray burners, bluray discs), apoi sa scoata un firmware care sa-l faca inutil. Isi ajuta si vanzarile si controleaza si nivelul pirateriei. Dar cred ca asa ceva e foarte improbabil si tine mai mult de sf.