@lucicleric: una este spamarea de butoane într-un joc de fighting bazat pe butoane/combo-uri și alta este intrarea intenționată într-un oponent într-un simulator auto, comparăm verze cu mere. Indiferent de tipul de jocuri ar trebui să existe respect pentru adversar și cum am mai spus, e ușor să te comporți urât online sub protecția anonimatului. Te chinui să eviți celelalte mașini ca să dai de un idiot care te trimite în perete pentru că el doar atât poate. Se duce naibii toată planificarea și tot ce ai învățat în fiecare cursă. E o chestie de principiu pe care mulți nu-l au pentru că e "doar un joc" și nu folosești cheat-uri. Consider că e greșită abordarea asta. M-am distrat mult de tot jucând GT4 și apoi GT5 cu prietenii de pe atunci. Nici nu cred că am fi jucat mai mult de 2 curse dacă tot ce făceam era să ne blocăm și să ne bușim unii în alții. Există alte jocuri de genul ăsta cum ar fi NFS.

Am impresia că damage-ul n-a fost introdus în nici un joc GT din cauza licențelor, ceva legat de faptul că producătorii de mașini nu vor să vadă mașinile lor făcute praf în joc. E o discuție de pe vremea lui GT5 (variantele mai vechi de GT5 aveau limitări din cauza resurselor consolei).

@IsNotMe: știu de iRacing, dar nu mă atrage genul ăsta de joc și prin prisma abonamentului lunar. Prefer să plătesc o singură dată pentru că nu am timp și nici chef să stau în fiecare zi să joc ca să merite abonamentul. De-asta nici nu îmi plac jocurile pe bază de abonament, indiferent de genul lor.