Discul apare in vreo 3 luni. Dolby vision va avea luminozitate mai mare si dynamic hdr metadata.

Calitatea e “echivalenta cu 18k” la imax 15/70. Unde nu e proiector pe film imax, doar 30 de sali in toata lumea, alternativa e digital laser imax sau daca ai noroc, dual laser gt imax. Filmul a fost scanat cu imax dmr(limitat la 4k ish), facut digital si apasat play button.

Proiectoare adevarate 15/70 dispar din pacate. Nu mai sunt oameni care stiu sa le foloseasca, acum cand totul e digital.

Dar cand vezi claritatea, sharpness ul si inaltimea unui film imax (6-7 etaje unde am fost eu) e greu sa te intorci la un cinema normal chair si la un oled. Am acasa, 77” oled, panasonic 820 dolby vision 4k player si recent am adaugat un q990b pt dolby atmos. E impresionant, dar as merge (pe bani) doar la filme imax 15/70 daca ar mai fi. Chiar si dune psrt 2 va fi digital dar filmat cu imax approved arri cameras in formatul corect 1.43:1 deci trebuie dual laser gt imax sa fie echivalent cu un singur frame de 15/70.