Single post: Let's talk movies...

1. #253 SP
    Teo
    Senior Member Teo's Avatar
    De-a lungul timpului am avut situații în care am pierdut zboruri sau au fost anulate, de exemplu prin 2019 am avut o situație cu un zbor pierdut la începutul unei călătorii de câteva săptămâni în India, toate planurile ni s-au dat peste cap și a trebuit reorganizat totul, însă nicio situație nu s-a apropiat de impactul negativ pe care l-am avut la zborul de acum câteva zile.

Am avut biletele la film cumpărate cu șase săptămâni înainte. I-am rugat pe cei de la cinematograf să mă anunțe exact când le vor pune in vânzare, în două minute de la postarea lor aveam deja biletele achiziționate, voiam neapărat locurile din sală recomandare de Christopher Nolan pentru a avea cea mai bună experiență de vizionare. Pe lângă acest lucru, biletele le-am luat in trei perioade diferite, în cazul in care intervine ceva neprevăzut și trebuie amânată experiența. Cand am aflat de situatia cu zborul am mai gasit doua bilete foarte proaste in primul rand pentru miercuri.

Proiecția pe care am ales-o a fost luni la ora 14:30, zborul l-am avut programat duminică. După câteva amânări, zborul a fost anulat și reprogramat pentru următoarea zi la ora 14:30. Eram încă în aeroport cand filmul începea. ''The skies burn, the curtains fall''.

( O mică paranteză legată de decizia de a alege Wizz Air. Decizia asta a fost luată în ultimele momente, planul inițial era să stăm vreo zece zile și să mergem cu mașina în Praga, Viena si Bratislava, însă cei doi prieteni cu care am mers au început să nu mai fie confortabili cu ideea, in cazul amândurora au început să intervină chestiuni legate de serviciu si a trebuit scurtata calatoria. La Tarom erau doar 3 bilete disponibile, noi eram 4. Wizz Air a fost singura varianta posibila in situatia de fata. )

Ajungem în Praga și ne îndreptăm spre cinematograf cu Beatles: Lucy in the Sky with Diamons în difuzoare. Traficul era din ce în ce mai greoi iar cu doi kilometri înainte de locatie, a trebuit să mergem pe jos dintr-o cauză absurdă, colac peste pupăză, exact atunci era o paradă cu elefanți pe bulevardul principal. Aveam în plan să-i vizitam ulterior si muzeul, însă nu credeam că totul poate deveni atât de Kafkaesque. Fiindcă ne grăbeam și eram în modul ''tunnel vision'' am luat-o pe carosabil și neputând să trecem peste gardurile care delimitau spectatorii de elefanți, a trebuit să facem slalom printre ei. Nu era totul îndeajuns de absurd, lipsea ceva. Lipsea dresorul elefanților care ne-a urmărit până la intrarea în cinematograf.

Într-un final ajungem la destinație și discutam cu un manager despre situație, i-am explicat că este o situație excepțională și că am venit special din România pentru Oppenheimer, iar din cauza zborului amânat am pierdut intrarea la film. A făcut tot posibilul să găsească o soluție pentru noi, însă nu avea variante, toate biletele erau achiziționate în avans.

Nu ne rămăsesera decat să stăm la intrarea în cinematograf cu o foaie pe care să scriem că vrem să achiziționăm bilete la supra-supra-preț și am sperat să convingem pe cineva.

Într-un final, am intrat în vorbă cu o clonă de a mea care era a treia oară la proiecția in 70mm, știa exact de ce vine și ce locuri să aleagă. Când am aflat locurile achiziționate de el totul a devenit suprarealist. Ulterior am descoperit că datorită lui am avut una dintre cele mai interesante experiențe trăite.

Care era posibilitatea să găsim, total aleatoriu, la cineva bilete pentru fix aceleași locuri pe care le cumpărasem si noi, într-o sală cu 380 de locuri?

0.26% / loc

Legat de film, a fost o experiență incredibilă, a întrecut cu mult așteptările. La mine au mai fost si câțiva factori externi care au îmbunătățit experiența, însă chiar și fără, tot ar fi fost ceva extraordinar.

Legat puțin de partea tehnică, nu tot filmul rulează în 70mm. Sunt anumite scene, în special unele din interior, unde probabil din cauza sunetului au ales sa folosească Panavision 65. Îți puteai da seama după aspect ratio, pentru mine nu a fost o chestiune care să-mi distragă atenția, însă se putea observa foarte clar diferența dintre ele. La părțile widescreen au ales un aspect granulat în mare parte( zgomot de imagine ), iar la cele in 70mm era totul extrem de curat și foarte-foarte clar. Pot sa spun că din contră chiar, îți creștea puțin entuziasmul și plăcerea când după câteva minute de scene filmate într-un aspect wide, începea totul grandios in 1.43:1, îți dădeai seama că urma ceva important.
    Attached Images Attached Images 1-1-.jpg 4.jpg 3-1-.jpg dsc00110.jpg image0.jpeg