Quote Originally Posted by Espiritus View Post
Eu ma astept la progres de la jocuri cu cat trece timpul, pentru ca si tehnologiile, atat hardware cat si software, evolueaza constant. Nu cred ca e o asteptare nerezonabila, motiv pentru care majoritatea oamenilor o au. Daca Cyberpunk 2077 spre exemplu ar fi aparut inainte de GTA 3 in 2001, toata lumea ar fi zis ca AI-ul este genial si extrem de imersiv, pe cand asa deja stim ca se poate mai bine si avem alte standarde.

Poate sistemul asta primitiv de notare al jocurilor contribuie la problema, se creeaza notiunea ca nu toate jocurile trebuie sa fie "de nota 10", pe cand standardele pentru aceste note sunt si ele organice si se schimba dramatic in timp. Ce are nota 10 acum, poate ar avea doar nota 8 daca s-ar lansa peste 10 ani cand avem alti termeni de comparatie.

Din acest punct de vedere, eu unul ma astept ca toate jocurile sa fie de nota 10. Daca Larian Studios poate scoate acum un joc de calitatea asta, sa ii spunem nota 10, de ce nu ar putea si Ubisoft sa scoata unul de nota 10 ulterior? Au buget mai mare, engine mai finisat, oameni cu mai multa experienta etc. Intrebarea e retorica, evident ca Ubisoft poate sa scoata joc de 10 dar nu vrea, fiindca e companie publica si e mai profitabil sa scoata cate un joc mediocru anual decat o capodopera la 5 ani.
Daca Cyberpunk ar fi aparut in 2001 probabil ar fi fost un esec cum este si acum. De ce? Pentru ca jocul nu e "fun". Directa comparatie cu GTA 3. (care la vremea aia era ceva nemaivazut fiind 3D) Eu ma astept la gameplay fain si ca jocul sa nu fie enervant prin dificulty spikes si alte bug-uri. Asta e rostul jocurilor - entertaiment. Sigur in ultimii ani multe au o poveste unele de inlocuiesc si filmele